Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Ay
Ayhan Sağır

Aş Gel

Yorum

Aş Gel

( 8 kişi )

0

Yorum

16

Beğeni

5,0

Puan

204

Okunma

Aş Gel

Evvelen emirde bir yola çıkta
İlleti zilleti kılleti aş gel
Nefis kalesinin burcunu yıkta
Uzlette biçare haline şaş gel

Esrarı rahmeti lebinden nuş et
Neşveyi aşk ile gönülden cuş et
Deryayı rahmette her dem huruş et
Katreni sel eyle ummana taş gel

Merhamet duygusu iksir özüne
Derundan güzellik yansır sözüne
Daima tebessüm olur yüzüne
Hüzünlü kalbinle gözünde yaş gel

Ahu enin ile oku kitabı
Can kulağı ile işit hitabı
Salik-i mest eder ilmin şarabı
Erenler elinden içte sarhoş gel

Billaloğlu aşkla kendin şerh eyle
Hakk’ın rızasına varın bahş eyle
Ölmeden ölümü evvel keşf eyle
İrci-i emriyle Rabbine koş gel

Ahmed Ayhan Sağır

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (8)

5.0

100% (8)

Aş gel Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Aş gel şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aş Gel şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL