Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
A.Turan ULUSOY
A.Turan ULUSOY

UMURUMDA MI

Yorum

UMURUMDA MI

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

949

Okunma

UMURUMDA MI

A.Turan ULUSOY


UMURUMDA MI

Yaş ne olursa olsun umurumda mı?
Gömleğim ütüsüz,düğmelerim kopuk,
Papuçlarım boyasız oldukça.
Nasıl sevebilirim insanları
Kimi kasap,kimi bakkal,kimi sütçü
Hepsi de alacaklı durumda
Her ay bir önceki aydan
Bir miktar borçlu kaldıkça.

Biliyorum bu gidişin sonu yok
Biliyorum umut bağladığım boşuna.
Bundan sonra da işler kesat gidecek
İzmarit olacak içtiğim sigaralar.
Takvim arkasındaki anıların yaşayacağım
Çarpık duvarlı odamda tek başıma.

Ana,baba hasretini duyacağım baştan
Garipliğimi yeniden yaşıyacağım
Efkarlanmadık günüm olmayacak.
Kim bilir daha kaç uzun yıl
Aynı numara papuçları taşıyacağım?

Erzurum, 1959.


A.Turan ULUSOY 12.04.1933-04.01.2008 ANISINA.RUHU ŞAH OLSUN.
oğlu N.Kemal Ulusoy

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Umurumda mı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Umurumda mı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
UMURUMDA MI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL