Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Gökan Öztürk
Gökan Öztürk

HALİM MECNUNDAN BETER

Yorum

HALİM MECNUNDAN BETER

( 2 kişi )

1

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

188

Okunma

HALİM MECNUNDAN BETER

HALİM MECNUNDAN BETER




Zaman zaman böyle endişeliyim,
Yüreğim her daim yoluna feda.
Sana müptelayım, sana deliyim.
Başımı çatlatır bu erken veda?

Doğar gözlerinden en büyük sanat,
Bilemedim; deli rüzgâr sert eser.
Gönlünü duymazsa cümle kâinat
Kardelen çiçeği bahtına küser...

Nazlı yar; zannetme düşman uyurmuş,
Hangi liman seni benden kopardı?
Sabredene müjde... Allah buyurmuş,
Dört duvar odamda hayalim vardı.

Yetmez mi bir günde bin kez öldüğüm?
Birşeyler söyle de, susmayı bırak.
Ağlarken boğazım hep düğüm düğüm,
Sen usta ol bu sevdaya, ben çırak...

Dalından son yaprak yere düşmeden,
Halimi sorarsan Mecnundan beter.
Ruhum okyanusta can çekişmeden,
Gözlerinden ışık verdiysen yeter.

| Gökan Öztürk





Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Halim mecnundan beter Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Halim mecnundan beter şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HALİM MECNUNDAN BETER şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Esrakilic1982
Esrakilic1982, @esrakilic1982
3.4.2025 02:24:30
5 puan verdi
Zaman zaman kayboluyorum, tıpkı bir sokakta kaybolmuş gibi. Endişe mi dedin? O, bir kuytuda bekleyen eski bir dost. Yüreğin yolunu bilmiş, ama bazen yolda kaybolur gibi hissediyorsun. Bir delilik mi? Belki de bir oyun, ama ne fark eder ki? Bir başıboş ruhun peşinden koşarken, her adımda biraz daha büyük bir yıkım, belki de biraz daha fazla huzur. Çünkü bilirim, seni sevmenin adı delilikse, en güzel deli ben oluyorum. Bir "veda" sözü neyi değiştirir ki? Gidilen yolda her şey seni hatırlayacak, her köşe başı seni. Ama her şey, her şey o kadar acı, o kadar iç burkan ki. Tıpkı kardelenin, en soğuk gecede bile güzelliğiyle benzer. Yaşamak, sevdanın, bir kuytu köşede ölümsüzleşmesi gibi.

Bana sözlerini sunduğun her an, bir şairin içindeki özgürlüğü biraz daha anlamama vesile oldu. Sözlerin, bir yelken gibi savurdu beni farklı rüzgârlara. Hangi kelime hangi ruhu çağırırsa, ben o ruhu kucaklamayı öğrendim. Teşekkür ederim, dostum; şiirini okumak, içimi güzellikle doldurdu.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL