Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
obadi
obadi

Eğitici maniler 4

Yorum

Eğitici maniler 4

( 6 kişi )

2

Yorum

14

Beğeni

5,0

Puan

247

Okunma

Eğitici maniler 4

Güvercin suya dalmaz.
Çalışkan yolda kalmaz.
Zerre kadar olsa da
İyilik zayi olmaz.

Narlarla dolmuş dallar.
Dalları kuşlar sallar.
Yığarsın ha yığarsın
Mezara gitmez mallar.

Malı mülkü kim verdi?
Herkesin var bir derdi.
Muhtaçlara yardım et,
Allah sever cömerdi.

Sular gibi akmalı,
Enginlere dolmalı,
Çalışıp çok çalışıp
Hep veren el olmalı.

Yaz gelir, karlar erir.
Sel akar, coşar nehir.
Esirgeme malını
Verene Allah verir.


Mehmet BULUT

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Eğitici maniler 4 Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Eğitici maniler 4 şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Eğitici maniler 4 şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
andelip
andelip, @andelip
28.11.2024 20:53:31
tebrik ediyorum düşündürücü ve ders vericiydi
selam ve saygılar
erhantigli
erhantigli, @erhantigli
28.11.2024 16:34:05
Eğitici manilerinizi beğeniyle okudum. Bir mani de ben ekleyeyim dedim;
Gönülde gül açtırır
merhem olur yaraya
nerede sevgi varsa
orası döner saraya
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL