Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
İbrahim Cuma
İbrahim Cuma

OSMANİYE GELİNİ

Yorum

OSMANİYE GELİNİ

( 2 kişi )

0

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

340

Okunma

OSMANİYE GELİNİ

OSMANİYE GELİNİ

Oğlan kıza vurulmuş
Kız uygun mu sorulmuş
Emir, kavil anılıp
Kız oğlana verilmiş

Düğün günü verilsin
Hazırlıklar görülsün
Dosta düşmana karşı
Düğün dernek kurulsun

Dokuz davul beş zurna
Çifte telli taverna
Gelin konvoya çıkmış
Meydan yıkıyor korna

Osmaniye’m halaya
Çengi, göbek sallaya
Şimdi zılgıt atalım
Neşe versin alaya

Gör damadın halini
Sarmış ince belini
Şimdi düşman çatlatır
Osmaniye gelini!

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Osmaniye gelini Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Osmaniye gelini şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
OSMANİYE GELİNİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL