Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
Öz
Özbek06

YILKI ATI

Yorum

YILKI ATI

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

161

Okunma

YILKI ATI

YILKI ATI
Boynumda ne zincir ne yular
Bozkırda yelyepelek koşan
Bir yılkı atıyım ben
Abbas Sayar’ın.

Başımda ne seyis ne sahip
Otlakların tümü benim
Ben bir yılkı atıyım
"Özgürlük benim karakterim"

Siz hiç
Dere bayır koştunuz mu?
Özgürlüğü tattınız mı?
Boynunuzda ne zincir ne yular
Başınızda ne seyis ne sahip
Yelyepelek uçtunuz mu?

Bir yılkı atıyım ben
Başıma buyruk
Sizin olsun haralar, ahırlar
Başımda ne seyis ne sahip
Her sabah güneşle uyanırım
Bütün ovalar, bozkır evim
Memleket açık mutfak
Dilediğimden, istediğim kadar yerim

Bir yılkı atıyım ben
"Özgürlük Benim Karakterim..."
Hasan Özbek





Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Yılkı atı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yılkı atı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YILKI ATI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL