Kötülük etmeden pişman olmanın en iyi şekli, iyilik etmektir. bretonne
DADAŞIM
DADAŞIM

MAZLUMLARIN FERYADI

Yorum

MAZLUMLARIN FERYADI

( 4 kişi )

0

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

257

Okunma

MAZLUMLARIN FERYADI

Töhmet düştü bahtıma, yüreğimde garabet.
Umutlarım tükendi, çekti gitti muhabbet.
Söyleyin nerededir, nerde kaldı merhamet.
Şimdilerde sevilmez, hamalların küfesi.
Her vakit sırtımızda, azrailin nefesi.

Ne acaip tufandır, çile üstünde çile.
Bir gıdım söz geçmiyor, yaşanılan nafile.
Küçücük bir karınca, kafa tutuyor file.
Ne kadar acaiptir, karıncanın kem sesi.
Mevsimlerden mustarip, haraminin nefesi.

Heyula umutlardan, bir çırpıda uyandım.
Göçtü gitti seneler, ateş harına yandım.
Benim olmayan hayat, benim olacak sandım
Bilmem ki nasıl şeydir, muhabbetin busesi.
Zalimin gül yerine, çirkef kokar nefesi.
25.03.2023 Muammer KARS

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Mazlumların feryadı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Mazlumların feryadı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MAZLUMLARIN FERYADI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL