Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
maskosu
maskosu
VİP ÜYE

Çöküyor Mazluma

Yorum

Çöküyor Mazluma

( 2 kişi )

0

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

365

Okunma

Çöküyor Mazluma


Güzelim dünyayı, sardı sis, duman
Olamadık küfre, mani Ya Rabbi!
Birçok Müslüman’da, kalmadı İman
Aldı elimizden, cani Ya Rabbi!

Gücümüz yetmiyor, silahımız yok
Madden, manen bittik, günahımız çok
Kalleşlikle yedik, zehirli bir ok
Düşman kavi, zalim, deni Ya Rabbi!

Zulmün her türlüsü, revaçta bugün
Fark etsen veriyor, başka bir sürgün
Karşımızda hazır, günde üç öğün
Çöküyor mazluma, ani Ya Rabbi!

Mühlet verirsin de, etmezsin ihmal
Sabur’sun günaha, verirsin kemal
Bir fiskenle çöker, bulur da zeval
Sen güçlüsün bizler, fani Ya Rabbi!

Velhasıl işimiz, tek sana kaldı
Garibi izninle, dualar saldı
Tazarru içinde, kapını çaldı
Vaki icabetin, gani Ya Rabbi!

Salih Yıldız…27.01.2024


.

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Çöküyor mazluma Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çöküyor mazluma şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Çöküyor Mazluma şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL