Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
eğitimci/yazar
eğitimci/yazar

Millet Sizi Sevmiyor!

Yorum

Millet Sizi Sevmiyor!

( 5 kişi )

2

Yorum

11

Beğeni

5,0

Puan

573

Okunma

Millet Sizi Sevmiyor!

Millet Sizi Sevmiyor!

Millet Sizi Sevmiyor!

(Mefailü+Mefailü+Feulün) kalıbında

Ülkemize setler vuran sizsiniz,
Müslümana karşı duran sizsiniz,
Düşmanlarla şirket kuran sizsiniz,
Bu sebepten millet sizi sevmiyor!

Halkımıza sırtınızı döndünüz,
Teröristin sözlerine kandınız,
Muhabbeti zehirlere bandınız,
Bu sebepten millet sizi sevmiyor!

İnançlıya öfkeniz hiç bitmedi,
Hiç biriniz Hak sözünü tutmadı,
Gece gündüz inadınız gitmedi,
Bu sebepten millet sizi sevmiyor!

Sandınız ki benim sözüm geçsin hep,
Her ahvalde halkım beni seçsin hep,
İtirazsız bize kapı açsın hep,
Bu sebepten millet sizi sevmiyor!

Manamıza çelme taktığın için,
Kur’an’ıma şaşı baktığın için,
Gönül hanemizi yıktığın için…
Bu sebepten millet sizi sevmiyor!

Kazımi 16 Mayıs 2023

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Millet sizi sevmiyor! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Millet sizi sevmiyor! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Millet Sizi Sevmiyor! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Aksakal
Aksakal, @aksakal1
17.5.2023 15:58:07
Şiirinizi, şiir önüyle beğendim ama ifade etmek istediği fikir yönüyle hiç beğenmedim. Doğrusu hayatımda ilk defa olarak çoktandır sevemediğim bir partinin yöneticisine oy verdim. Ancak hakkı taktir etmek ve doğruyu söylemek gerekirse; O şimdiki yönetici, sizin "Allah indinde de iftira etmenin günah sayıldığı" yönetici değildir.Zira bilmelisiniz ki her at binicisine göre kişner ve de koşar.Siz bizim de sevmediğimiz bir geçmişi şimdiyle karıştırırsanız hata ve günah işler, ve de iyilerin de kadrini bilmez duruma düşersiniz. Hiç şuurlu müslüman Rab'binin kavim kavim yarattığını söylediği bir konuyu reddedebilir mi, takvada en ileri birikimi olan ve baş yöneticisi olarak bulunduğu bir milletin varlığını ayaklar altına alıp, bir başka millete kendinden çok pâyeler verir mi, O'nun millî vasıflarıyla hayatı boyunca mücadeleye girer, O'nun kurulu Cumhuriyet düzenini her fırsatta yıkmaya yönelik fırsat ve fırsatçılara meyilli gözükür mü? Hele hele muhataplarına yalan ve iftirayı doğrunun yerine ikame edip, insanların şerefleriyle oynayacak söz ve davranışlarda bulunur mu? Rüsvetten, kayırmacılıktan, tüm ailesini gayrı meşru zenginliklerin içine itmeye tenezzül ve tevessül eder mi. Amerika'da oğullarının ısrarla yaptırdıkları devasa gökdelenlerin hesabını, düzineyi aşan "gemiciklerin" nerden oluştuğunu, nasıl geldiğini sormaya akıl etmez mi? Sevdiğiniz kişinin; dünyanın en zengin siyasetçisi lakabıyla anıldığının nasıl oluştuğunu, eşinin özel hastanelerinin sayısını,şu anda kaç evlerinin olduğu sayısını siz nasıl hesap edemezsiniz? İst.Belediye Başkanlığına seçilmek için gösterdiği yüzükten sonrasını hiç düşünmez, akıl edemez misiniz? Sizi biraz da olsa düşünceye, haksız düşünce ve davranışlarla günaha girmemeye sevketmek için bunları yazdım .Hiç merak etmeyin; zaten Rab'bim "Ben her kavmi lâyık olduklarıyla yönetirim..." buyurmuyor mu? Rabbimizin her emir ve fikri doğru ve de yerindedir. Biz O'na inanıyor ve güveniyoruz. O'nun emir ve nehiylerini iyi bilenler çıkarcıları, müraileri ve de sahtekâları iyi ve çabuk tanırlar. Selam, hayır ve de huzurla kalmanız temennisiyle...(Aksakal)
halilşakir
halilşakir, @halilsakir
17.5.2023 09:57:16
5 puan verdi
sevilenle sevilmeyenin oyları aynı, hileler de
cabası sayın öğretmenim...ama millet çok
değişmiş kendi memleketini soyanı,
milliyetçiliği ayaklar altına alanı,
bakara, makarayla dini hakir göreni ve
dini siyasete ve ticarete kullananı,
hüdapar katillerini meclise sokanı, esas
kandille pazarlık yapıp anlaşamayınca hiç suçsuz muhalifleri sivri diliyle duvarlara çakanı çok seviyor öylemi...gerisi kalsın daha fazlası benim de
canımı çok sıkıyor çünkü ben arap milliyetçisi değil TÜRK ve ATATÜRK
milliyetçisiyim...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL