Midayet Kara
997 şiiri kayıtlı

İtiraf Ediyorum

Midayet Kara Kimlik Onaylı
  5,0 / 29 kişi ·37 beğenme · 22 yorum · 183 okunma

İtiraf Ediyorum


İTİRAF EDİYORUM
Daha doğmadan, yazılmıştı bu alın yazım
Çocukluğumu yaşamadım, gencecik kızım
Ağlamak yine bana düştü, gülmedi yüzüm
İtiraf ediyorum ben, yaşamım bu benim

Babam ölünce, kendimi bataklıkta buldum
Her zaman ittiler kaktılar, ağlayıp durdum
Onların gözünde, merhametsizliği gördüm
İtiraf ediyorum ben, yaşamım bu benim

Ben istemedim ki, bu pisliye bulaşmayı
Zalime güç yetmedi, bıraktım uğraşmayı
Kim ister ki böyle, it köpekle dalaşmayı
İtiraf ediyorum ben, yaşamım bu benim

Girdiğim bataklıktan, çıkışı göremedim
Dertler ağır bastı, mücadele veremedim
Her şeyimi verdimde, karşılık bulamadım
İtiraf ediyorum ben, yaşamım bu benim

Unutmayınız zevk için, bu yola gitmedim
İçki masalarına, meze oldum yetmedim
Alın yazım diye, kimseye minnet etmedim
İtiraf ediyorum ben, yaşamım bu benim

Girer miydim ben bu yola, bir işim olsaydı
Hükümet çocuk diye, bana sahip çıksaydı
Devlet hasta anama, ilaç verip baksaydı
İtiraf ediyorum ben, yaşamım bu benim

Kimi kamyonlarda, kimi tırda sabahladım
Sarhoşlarla yattım, aşağılanıp horlandım
Babam gelince aklıma, bazende arlandım
İtiraf ediyorum ben, yaşamım bu benim

Sülalemde hiç kimse, bize sahip çıkmadı
Anam kanser olunca, akrabalar bakmadı
Çok işkence ettiler, gözümden yaş akmadı
İtiraf ediyorum ben, yaşamım bu benim

İnanın bana, süremedim gençlik sefası
Babam erken öldü, anamsa kanser hastası
Bir küçük kardeşim var, oda işin cabası
İtiraf ediyorum ben, yaşamım bu benim

İnan sen bana, bu hayatı ben istemedim
Alın yazım diye, kimseye kin beslemedim
Evimde huzurlu, baş yastığa yaslamadım
İtiraf ediyorum ben, yaşamım bu benim

Evimiz gece kondu ama, kırası pek çok
Evde üç kişi yaşıyor, gelirimiz hiç yok
Açlığımız bilinmiyor, herkesin karnı tok
İtiraf ediyorum ben, yaşamım bu benim

Ne olur beni aşağılayıp, hor görmeyin
Aslında iyi bir kızımdır, kötü bilmeyin
Yalan yere acıyıp da yüzüme gülmeyin
İtiraf ediyorum ben, yaşamım bu benim

Onu hor görüp, aşağılamasın hiç kimse
Yazılan gerçeklerden, herkes alsın bir hisse
Ne kaybeder devlet, onlara bir omuz verse
İtiraf ediyorum, bu çocuk hepimizin

Çocuk yetim kalınca, akrabası bakmıyor
Devleti insan diye, ona sahip çıkmıyor
Geçim için bu çocuk, bedenini satıyor
İtiraf ediyorum, bu çocuk hepimizin

Böyle yaşamı, kimse isteyerek seçmiyor
Yaptığı kötü ama, umuttan vazgeçmiyor
Yüzünde çaresizliği, kimse fark etmiyor
İtiraf ediyorum, bu çocuk hepimizin

Sahipsizler onlar, korumuyor kanun yasa
Vatandaşlar eşittir der, bizim Anayasa
Duyarlı olalım derken, bu büyük ulusa
İtiraf ediyorum, bu çocuk hepimizin

Yokluk değilmi, onları bataklığa iten
İnsan değildir, para verip onunla yatan
Şerefsiz ahlaksızdır, onu parayla satan
İtiraf ediyorum, bu çocuk hepimizin

Midayet yazıyorsun, iyileşmez yarayı
Yeter uyardın sen, onca anayı baba
Gelin el ele verip, saralım bu yarayı
İtiraf ediyorum, bu çocuk hepimizin
(0900) Aralık 2009
Şair Midayet Kara
Şiiri Değerlendirin
 
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
İtiraf Ediyorum şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?

İtiraf Ediyorum şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
, 5 puan verdi
26 Ocak 2023 Perşembe 22:04:52
Kaleminiz susmasın şairim üstadım kutladım emeğinizi saygıyla
, 5 puan verdi
26 Ocak 2023 Perşembe 20:59:51
Kalemin yüreğin var olsun.
Can-ı Gönülden Tebrik ederim
Kandilimiz Hayırlara vesile olsun.
Selamlar Sevgiler.
, 5 puan verdi
26 Ocak 2023 Perşembe 00:48:25
Her dizede acı yürekleri dağlıyor
Zora düşeni zora koşmak niye kim ister ki üstadım hayatın güzelliklerinden koparılmayi..
Yetersiz kanunlar
Dert büyük halâ günümüzde suistimal var ..
çocukları bırakın çocukluğunu yaşasın
, 5 puan verdi
25 Ocak 2023 Çarşamba 16:49:50
Yüreğinize ve kaleminize sağlık çok güzel ve anlamlı bir şiirdi.
Saygı ve selamlar.
, 5 puan verdi
25 Ocak 2023 Çarşamba 12:37:07
Evet,bir başka yara toplum içinde,sokak çocukları.Aslında Sosyal Devlet bu çocukların bakımı,eğitimi,sağlığı ve diğer bütün ihtiyaçlarından sorumludur.
Ama onlar her koşulda mağdur...ve kimsesiz.
Değerli şairim çok doğru tespitlerle harika bir şiire vesile olmuş usta kaleminiz.
Kutlarım gönül sesinizi,emeğinizi.
Esenlik dilerim.
, 5 puan verdi
25 Ocak 2023 Çarşamba 07:12:27
Yazdıran ve his eden yüreğinize sağlık hocam
Tebrikler selam ve saygılarımla
24 Ocak 2023 Salı 23:40:00
Tebrikler kutluyorum Hocam
Saygılarımla
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 23:29:23
Devletin doğru dürüst sahip çıkmadığına kim sahip çıkar bilmiyorum.
Gerçeğin şiire yansımasıydı.

Gönülden tebrikler,
anlamlı güzel bir şiir.

Selam ve saygılarımla..
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 23:28:01
Duyarlı yüreğine emeğine sağlık hocam kalemin daim ilhamın bol olsun huzurlu vakitler
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 21:50:46
Şiiriniz için tebrik ediyorum.
Kaleminize gönlünüze sağlık.
Her daim esenlikte kalın.
Saygılarımla.
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 21:48:23
Yüreginize emeginize saglik usta Tebrikler
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 20:30:37
Okunası ve güzel şiirini tebrik ediyorum. Selam ve saygılarımla.
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 20:01:40
Çok güzel şiir sevgiler saygılar selamlar sağlıcakla kal Allah'ın selameti üstüne olsun
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 20:00:09
tebrikler
muhteşem
özenle okudum
selam ve sevgiler
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 19:45:26
Kalem usta şiir güzeldi.... kalemin susmasın hocam
Yüreğine emeğine sağlık
____________________________Selamlar
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 19:45:15
Emeğinize yüreğinize kaleminize sağlık üstadım güzel bir şiir tebrik ederim...
Saygılarımla
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 18:38:40
Değerli üstadım yüreğine emeğine ellerine sağlık,
Sözlerini beğeni ile okudum kalemin kavi ilhamın daim olsun,
Nice güzel şiirlerde görüşmek dileğiyle,
En kalbi duygularımla esenlikler dilerim.
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 18:12:18
Hüzünlü bir hayatı dile getiren yürek sesinizi gönülden kutluyorum tebrikler üstâdım.
Kalemine ve yüreğine sağlık diliyorum.
Sonsuz selam ve saygılarımla.
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 18:10:50

Daha doğmadan, yazılmıştı bu alın yazım
Çocukluğumu yaşamadım, gencecik kızım
Ağlamak yine bana düştü, gülmedi yüzüm
İtiraf ediyorum ben, yaşamım bu benim

*** İTİRAF EDİYORUM *** şiirini, beğeniyle okudum. Nice güzel şiirlere diyor, Şair Arkadaşımı içtenlikle KUTLUYORUM...
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 18:10:34
Değerli şairimizi tebrik ederim
Yüreğinize kaleminize sağlık

Saygı ve selamlarımla
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 17:58:02
Çok güzel.
Yüreğine sağlık.
Daha güzel ve kalıcı şiirler dileğimle,
Selamlar sevgiler...
, 5 puan verdi
24 Ocak 2023 Salı 17:47:21
Çok dramatik bir konuyu şiirleştirmişsiniz üstat
çok yerinde uyarıcı bir şiir olmuş
insanlığın ortak sorunu
senin benim hepimizin
elinize yüreğinize sağlık
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Edebiyatdefteri.com'u kullanarak Çerez Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.