Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
hattab
hattab

Duygunun Ölümü II

Yorum

Duygunun Ölümü II

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1045

Okunma

Duygunun Ölümü II

Duygunun Ölümü II

Doğru tek- gayrisi -yalnız angarya
Akıl dağarcığı kadar düşünür
Karakter insanda doğuştan var ya
-siz- değildir karakter sonra aşınır

Akıl soru sormaya arar bahane
Cevap doğru olsa da akla yetmez ki;
Ne kadar diret-sen şahsi olana
Şahsiyet sonradan kazanılma ki

Ene-niyet aklın zehir hokkası
Baldıran şerbeti tek mürekkebi
Yüzsüzlük edince sakilin biri
Akıldan yoksun ar-sız müsebbibi

Asık surat sermayesi ve akıl zorda
Düşünce panayırda –duygu- soytarı
Akıl yerinden oynar ve nefse fayda
Akıl-duygu ve düşünce çeker zararı

Bir adım ileri gitme der akıl –dipsiz kuyu-
Duygu-suz depreşir mi gönül sual inceden
Akıl katlediverir tümden duyguyu
Ve duygu mevt olur çıkmaz geceden


Hattab(Y.K.)

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Duygunun ölümü ıı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Duygunun ölümü ıı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Duygunun Ölümü II şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
tapraç
tapraç, @taprac
1.9.2008 17:57:57
tebrikler ilk yorumu ben yapayım dedim şiirinizde isminiz kadar güzel yüreğinize sağlık
saygılarımla...
hatip...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL