Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
micingirt
micingirt

Yapayalnızım

Yorum

Yapayalnızım

( 11 kişi )

8

Yorum

27

Beğeni

5,0

Puan

732

Okunma

Okuduğunuz şiir 5.7.2022 tarihinde günün şiiri olarak seçilmiştir.
Yapayalnızım

Yapayalnızım

Üslup asalettir bazen yalnızlık
Zekâ kalp bilmezde bâr vermez çöldür
Mısralar benimle gezen yalnızlık
Yalnızlık ihsana uzanan yoldur

Yapayalnızım ben bu bende huydur
Ter kokmaz her işe tövbeler olsun
Düşünmek terleten yıpratan şeydir
Düşünmem mi hâşâ tövbeler olsun

Kabre gireceğiz sonunda madem
Mimsiz sokaklarda olamam mağrur
Göz nuru gerekir bakışlara nem
Sebeplere koşmak tevbe şifa nur

Tövbe hem zırhımdır hem ok diyorum
Akıl arzu öfke şeytanın atı
Kibir gurur nefret pek çok diyorum
Keşke pişmanlıktır öper fıtratı

İhsan hüzün tövbe fedakârlıktır
Benimki belki de ben"e sataşmak
Sorgulanmayan "ben" riyakârlıktır
Kalabalıklarda gafleti aşmak

Gaflet saltanatı şöhreti şanın
Mahşer sırat cennet ve sonsuz hayat
Saadet-i Ebed ehl-i imanın
Ötesi boş telâş maddeye biat

Tövbeler sırtımda yürürüm yaya
Merak edenlere budur vaziyet
Tek derdim gitmesin izzet ar hayâ
İrfân zekâ ihsan sıdktır meziyet

Ömer Ekinci Micingirt

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (11)

5.0

100% (11)

Yapayalnızım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yapayalnızım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yapayalnızım şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Hüseyin çelebi
Hüseyin çelebi, @huseyin-celebi
6.7.2022 21:31:59
5 puan verdi
Yanlızlık yanlışlık değildir aslında yalnız kalmak kendini bulmaktır
Büyük usta kalemine toz değmesin tebrik eder nice güzel şiirlerini bekliyoruz

Salarlı şair tarafından 7/6/2022 9:30:45 PM zamanında düzenlenmiştir.
gurselc
gurselc, @gurselc
6.7.2022 12:18:24
Emeğinize ve yüreğinize sağlık... Şiir dolu günler diliyorum...
İbrahim Kurt
İbrahim Kurt, @ibrahimkurt
6.7.2022 12:14:39
5 puan verdi
ozanı ve şiirini kutluyorum
HAYATİ TAŞKIN
HAYATİ TAŞKIN , @hayatitaskin
6.7.2022 10:20:32
5 puan verdi
"Yalnızlık", genelde tüm şairlerin ortak özelliği galiba! Okuyan herkesin kendini bulacağı bir şiir olmuş. Elinize sağlık.
GülRa
GülRa, @gulra
6.7.2022 01:06:38

Hz. Ömer (r.a) sözlerindendir.
"Yalnızlık,
Kötülüğe bulaşmamak için yapılmış bir yolculuktur."


" Tek derdim gitmesin izzet ar hayâ
İrfân zekâ ihsan sıdktır meziyet "

Derdini ve kendini bilen Rabbi'ni de bilir, varoluş sebebini de.


Şiire gönül dolusu tebrik ve saygıyla.

SelimADIM
SelimADIM, @selimadim2
6.7.2022 00:26:18
Öncelikle u güzel şiir için en derin tebriklerimi sunuyorum.

Yüreğiniz ve dağarcığınız üst sınırlarda olduğu için yazdığınız şiirler ilk okunuşta anlaşılacak kadar kolay değil. Bu güzel şiirleri anlamak için ya sizin aşağı inmeniz ya da bizlerin yukarı çıkması lazım.Tabi bu işin latifesi.Gerçek şu ki; bu güzel şiirleri anlamak için, usul, irfan, tasavvuf, belagat ve feraset gerektiriyor.Bu
da bizim sorunumuz tabiki. Birçok büyük şairle istişare içindeyim onlardan çok şey öğrendim.Öğrendiğimizin en önemli özellik şu: okuyan için okuduğunu sesli ve içli oku yazan için ise şiire ve yazıya yapılan detaylı (sözlü veya yazılı) yorumlara verilen detaylı karşılık veya paylaşım yapma isteği şaire çok şey katar.

Yine güzel paylaşımlarda bulunmak dileğimle.

Saygılarımla
Aksakal
Aksakal, @aksakal1
5.7.2022 15:44:39
5 puan verdi
Aşağıdaki yorumuma açıklama ve özür...(Aksakal)
Muhterem Ömer Bey, çocuklarım on gün kadar önce turistik gezi amacıyla Üsküp ve civar yerleri gezmeye gitmişlerdi. Geldikleri yakın zamanda bana izlenimlerini anlattılar, ben de beklemediğim bu vahim durumdan hayli etkilendim. Bu etki hâlâ beynimde,duygularımda sürüyor olacak ki; o tamamen boş mekânda çekilen fotoğrafınızın (tanıdığım bir mekân olmadığından) Üsküp olduğu zannına kapıldım.İşin tuhaflığına bakın ki; bu duygu ile (herhalde gözlerim de hayli yorulduğu için) Şiirinizin ilk kelimesi olan "Üslup" sözcüğünü de "Üsküp" e benzeterek, duygu ve duyduklarımı ona göre ifade ettim. Aynı düzeltmeyi, özürlerimle, şiirinizin yorum bölümünde de yapacağım. Sanırım beni bağışlarsınız....Saygı ve selamlarımla... (Aksakal)
Aksakal
Aksakal, @aksakal1
5.7.2022 15:13:54
5 puan verdi
Sayın Ömer Bey, maalesef gittiğiniz o yerler artık gidenin acı acı farkedip yapayalnız kaldığı yerler.Yalnız oraya gelen ziyaretçileri (herhalde yalnızlıktan bunalmamaları için) bolca cafelerin, barların, eylence yerlerinin hayli bol olduğunu ben de yakın zaman önce duydum. Hattâ oralarda yabancı turistler kadar dahi sevilmediğimizi hayretle ifade ettiler. Pekçok Osmanlı eserinin tahribatını gördüklerini söyleyenleri de gördüm.
Şiirinizi zevk alarak okudum. Tebriklerimi ifade ile gözlerinizden öpüyorum. (Aksakal)
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL