Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
muharremali
muharremali

TIRIŞKANÂME

Yorum

TIRIŞKANÂME

0

Yorum

8

Beğeni

0,0

Puan

985

Okunma

TIRIŞKANÂME

Çok görürler
bi’merhabayı
bi"nasılsını bile

ne gün aydın olur
ne de iyidir artık akşamlar
geceler günden beter uzar

kulağın dostça bir sese hasret
gözlerin kalkmaz artık yerden
kedidir köpektir kuştur böcektir
biri sıcaktır biri soğuk aldırmazsın

lokmanı sayanlara inat
lokmalarını saymadan bölüşürsün
aç bile olsa saygılıdır onlar saldırmazlar
acıtmazlar canını öyle, hele de isteyerek

vefâsızlık şehirde bitmeyen moda
ölenlerine dua eder imrenirsin
kalanların ne hayrı varmış ki

öğrendikçe yanılıyorsun
kazandıkça kaybediyorsun
kalabalıklaştıkça yalnızlaşıyorsun

ne yaman çelişkiler panayırı

gözün göze muhabbetle değidiği
kaç ân sayabilirsen, o kadar zenginsin...

muharremali (neyzence)
istanbul, başakşehir

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Tırışkanâme Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Tırışkanâme şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
TIRIŞKANÂME şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL