Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
mitat osman erengil
mitat osman erengil

Zavallı Emeklim

Yorum

Zavallı Emeklim

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1081

Okunma

Zavallı Emeklim



Yıllarca hepsi vatana etti hizmet
Emekli olunca üç beş kuruşmuydu kısmet
Hiç çare bulunmadı zavalının derdine
Hayatları tdırerkedildi birilerinin ellerine

Hep kuyruklarda inlediler
Bugüne kadar çok vaad dinlediler
Hiç isyan etmeden geçindiler
Mucize yaşamda birinci seçildiler

Yarı aç yarı tok yattılar
Soğanı ekmeğe kattılar
Bu mudur yaşlı insanlara verilen değer
Onlar için çok geç oluyor inanki seher

Emekliler için ne yazsam azdır
Sanmayınki onlar yolunacak kazdır
Ayakta durmakta bile zorluk çekerler
Ama onurludurlar hallerini kimseye demezler

M.Osman Erengil

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Zavallı emeklim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Zavallı emeklim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Zavallı Emeklim şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
hayatgülbahçesi
hayatgülbahçesi, @hayatgulbahcesi
26.7.2008 14:23:55
HAKLISINIZZZZ MİRİM


EMEK-SİZ
E ŞİİR YAZMALI İNSAN
ÜLKEMİZDE OLDUĞU GİBİ
EMEK-SİZ SADECE TÜKETEN TOPLUM OLDUK ÇIKTIK
YÜREĞİNİZE SAĞLIK
yunusi
yunusi, @yunusi
21.7.2008 18:14:08
tebrikler...
sosyal içerikli güzel bir şiirdi...
sadece emekliler değil, hepimiz dertliyiz...
selam ve hürmetler...
cemil
cemil, @cemil
21.7.2008 13:27:48
Memur'san ve hele bir de emekli isen vay haline. Öl diyor devlet en kısa yoldan. Ama direnip hakkımızı son nefesimize kadar aramak ve almak olacaktır mücadelemiz. Allah bizi bu hallere koyanları da bildiği gibi yapsın.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL