Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
DURAN DOĞAN
DURAN DOĞAN

SAKARYA TÜRKÜSÜ

Yorum

SAKARYA TÜRKÜSÜ

( 3 kişi )

0

Yorum

9

Beğeni

5,0

Puan

648

Okunma

SAKARYA TÜRKÜSÜ

Dedemden dinlerdim savaştan anılar
Cephane taşırmış kağnılarla kadınlar
Sakarya Kocatepe Dumlupınar
Savaşmak kolay cephane kısıtlar.

Ana Babadan gelir dua ve öğütler
Yıldız kaymasında gökte mermiler
Her yiğit kendi hünerini sergiler
Şarjör boşalmış parlasın şimdi süngüler.

Düşman korkak, nasıl kalsınlar
Allah vergisi Mehmet’te tılsım var
Tüfek var, top var gitmek ister kurşunlar
Barut yok ısınmıyor namlular.

Ne kumanyam tam ne de mataramda su var
Her tarafta şarapnel her yerde kurşun izi var
Mermi yemiş beden yara derin acıdan sızılar
Namlular siperde düşmanda bozgun var.

Yol verir yormaz aldığını vermez bu dağlar
Babasını görmemiş kundakta ağlayan yavrular
Kutsal bir vatan, şehit olmuş gençler kocalar
Şüheda var; vatandır bize bu topraklar.

Duran DOĞAN

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Sakarya türküsü Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sakarya türküsü şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SAKARYA TÜRKÜSÜ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL