Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
ceyhuni
ceyhuni
VİP ÜYE

İHTİYAR DÜNYA

Yorum

İHTİYAR DÜNYA

( 1 kişi )

0

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

449

Okunma

İHTİYAR DÜNYA

Her nereye dönüp nereye baksam
Dökülüyor dünya harman yerine
Gönül pınarımdan ne yana aksam
Çekiliyor dünya harman yerine

Geçici mülkümüz bölünmez hakça
Sözler saplanıyor zehirli okça
Pirifâni olmuş sakalı akça
Ekiliyor dünya harman yerine

Hızlandı ölümler dertler çoğaldı
Son dönemeçteyiz ömür az kaldı
İnsanlık bir büyük boşluğa daldı
Sökülüyor dünya harman yerine

Herkes bir şaşkınlık içinde yürür
Koskoca dünyayı dumanlar bürür
Daha yeni açmış çiçekler çürür
Çakılıyor dünya harman yerine

Çareler aranır dertler üstüne
Hazırlık yapılır en son ki güne
Mevla’m ulaştırsın bizi düğüne
Takılıyor dünya harman yerine

CEYHUNİ kardeşim ey aziz dostum!
Ümitsizlik değil ümittir dostum
İki değil elbet bir ve tek dostum
Yıkılıyor dünya harman yerine

13.08.2020
CEYHUNİ
(Mustafa AVCU)

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

İhtiyar dünya Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İhtiyar dünya şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İHTİYAR DÜNYA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL