Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Hüseyin çelebi
Hüseyin çelebi

Ey insanoğlu

Yorum

Ey insanoğlu

( 2 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

644

Okunma

Ey insanoğlu

Kimse görmesin kendini gaf dağında
ruh yoksa sağında
Üzüm bile yetişmez bağında
Ey insanoğlu

Nüfus kimliğinde misafir yazmalı
İnsan kendi mezarını kazmalı
Bundan biraz ilham almalı
Ey insanoğlu

Bir Gönül kapısı bulunca girilir
Kapıyı zorlama ruhum delinir
Mütevazi ol sana ne mükafatlar verilir
Ey insanoğlu

Derdi olan derman arasın
Bu vaziyette çok karasın
Hizmet yoksa bu bedende yarasın
İnsanoğlu kendine biraz mükafat arasın
Ey insanoğlu

Velhasıl
Şirazeden çıkma
Hizmetten bıkma
İnsanlara sıkma
Yapılanı da yıkma
Ey insanoğlu

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Ey insanoğlu Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ey insanoğlu şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ey insanoğlu şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
İlyas Ateş
İlyas Ateş, @ilyas-ates
5.9.2020 10:55:39
Velhasıl
Şirazeden çıkma
Hizmetten bıkma
İnsanlara sıkma
Yapılanı da yıkma
Ey insanoğlu

Kalemine sağlık anlamlı bir şiirdi tebrik ederim selamlar saygılar
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL