Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
YahyaSEVİM
YahyaSEVİM

----Derviş sofrası---

Yorum

----Derviş sofrası---

( 1 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

975

Okunma

----Derviş  sofrası---

----Derviş sofrası---

Derviş davet eder sofrasını
Anlatmak için iki bencili dünya halini
Birer metre birer kaşık verir ellerine
Derviş kaşığıdır bu
Hadi buyrun der afiyet olsun
İki bencil evirirler çevirirler
Bir türlü bulamazlar yolunu
Bir türlü ağızlarını götüremezler kaçıklarını
Uzun gelir
Aç kalkmak zorunda kalırlar
İki bencil olmayanı çağırır
Hadi Buyrun der
O biri birine uzatır kaşığına
O Biri birine, derken doyururlar birbirlerine
Kalkarlar sofradan afiyetle.
Yahya sevim ; Aydın.

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

----derviş sofrası--- Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz ----derviş sofrası--- şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
----Derviş sofrası--- şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL