Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Hanifi KARA
Hanifi KARA

VAKT-İ SEHERDE

Yorum

VAKT-İ SEHERDE

( 3 kişi )

0

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

838

Okunma

VAKT-İ SEHERDE

Uyuttular, uyuduğun yetmez mi?
Uyan ey gözlerim, vakt-i seherde!
Onca zulüm, hiç zoruna gitmez mi?
Dayan ey gözlerim, vakt-i seherde!

Azrâil kapını, çalmadan tak tak
Çıkmak ister isen, or’da alnın ak
Doğruyu doğru gör, ibret ile bak
Kayan ey gözlerim, vakt-i seherde!

Yaşın ilerledi, beklersin neyi?
Yer her zaman yedi, paşayı, beyi?
İnsanlığa, fayda veren her şeyi
Yayan ey gözlerim, vakt-i seherde!

Bütün güzellikler, bedeni sarsa
Kalbimden kim çıkar, tabipler yarsa?
Sahip çık sevgiye, insâfın varsa
Sayan ey gözlerim, vakt-i seherde!

Davul dahi çalar, dengi dengiyle
Yaklaşmamız gerek; saygı, sevgiyle
Vakit geçti deme, Hakk’ın rengiyle
Boyan ey gözlerim, vakt-i seherde…!

08/02/’19
Hanifi KARA

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Vakt-i seherde Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Vakt-i seherde şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
VAKT-İ SEHERDE şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL