Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
Hanifi KARA
Hanifi KARA

EŞLER ARASI

Yorum

EŞLER ARASI

( 1 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

4,0

Puan

865

Okunma

EŞLER ARASI

-çeken var, çektiren var-

Ömür boyu, geçimsizlik tohumun
Kimisi ektirir, kimisi eker.
Hiç zevk almaz, yaşadığı hayattan
Kimisi bıktırır, birisi bıkar.

İçi nefret ile, dolana benzer
Saçını, sakalın; yolana benzer
Akrepten de beter, yılana benzer
Kimisi ısırır, kimisi sokar.

Firâvun misâli, geçemez nehri
Onun yaptığını, yapmaz bir dehri()
Konuştukça her an, ağzından zehri
Kimisi döktürür, kimisi döker.

Geçimsizse, hiç germeden gönlünü
Rahat etmez, hiç kırmadan gönlünü
Gece/gündüz, hiç durmadan gönlünü
Kimisi yıktırır, kimisi yıkar.

Mutlu imiş gibi, gel durma öyle!
Söyle, KARA’m söyle; derdini söyle
Sanki bu bir kural, genelde böyle
KİMİSİ ÇEKTİRİR, KİMİSİ ÇEKER…!!!

11/09/’18
Hanifi KARA

(
) Dehrî: Allah’a ve ahrete inanmayan tabiat perest…

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

4.0

100% (1)

Eşler arası Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Eşler arası şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
EŞLER ARASI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL