Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
İrfankarabuluT
İrfankarabuluT

Kurşun Kalem

Yorum

Kurşun Kalem

( 2 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

525

Okunma

Kurşun Kalem

Güzellik ozanın yüreğinde
Mahareti mızrabında sır
Nefes üslubun bilirse
Duadır üstadın dilinde kalem

Künyeler kazınmış
Ölüm ortasında naçar yüreğin
Sevgi ayakaltında sokağın
Çarpar gerçeği masum yüzlere kalem

Lahitinden kaçık bir ölüm
Dadanır kuşkusuz sessizliğine
Büyümez ölür karanlık
Mayası rengine lâl yalnızlığın

Karanfil soğuğu enseler
Yağmur pür telaş serhoş
Uyur fesleğen bozkıra kengerle
Vatanı yoksa da kurşun kalemin

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Kurşun kalem Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kurşun kalem şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kurşun Kalem şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL