Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
şair67
şair67

Cihanla kavgalıyız "Atam"

Yorum

Cihanla kavgalıyız "Atam"

( 2 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

826

Okunma

Cihanla kavgalıyız

Cihanla kavgalıyız "Atam"

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.
İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.
Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin!
Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir.
İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.
Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!



Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927



Dünyada, yalnızız
Cihanla hep, kavgalıyız
Barışı, içimize sindiremedik
Hariciye politikalarında
Sürekli, gerginiz
“Atam”

Dost bildiğimiz ,hiçbir komşu ülke
Kalmadı
Yurtta sulh, cihanda barışı unuttuk
Atatürk Cumhuriyeti ile sağladığımız
Güveni de kuruttuk

Dış politikaları, iç politikalara
İç popülizmi, dış politikaya oynadık
Halkımızı kandırdık, cihanı kandıramadık
Ülkemizi hep zorda bıraktık
“Atam”

Vatan içerde ve dışarıda
Acımasız terör kıskacında
Birde rejim değişikliği
Sardık başımıza

Bekamız, istiklalimiz
Tehlikede
Sistem değişikliğine
Hayır diyenler
Cumhuriyeti sahiplenenler

Terörle, teröristle
Ödeştiriliyor,
Kindarlık
Halka aşılanıyor
Kutuplaştırılıyor

Birliğimiz, dirliğimiz,
Tümlüğümüz
Külliyen bozuluyor
Ülke bilinmezliklere
Götürülüyor

Millet olarak
Fakr-u zaruret
Acz içindeyiz ,
Vatan olarak
“Atam”

İnsanımız kuşku ile çıkıyor
Sokaklara

Büyük bir karmaşa var
Ülkemizde
Kararlı bir karanlık çakılmış
Menzile
Yazık oluyor ülkemize

Mamafİ, mamafi
İşimiz kalmış Allaha
“Atam”

İSTİKLALİ BOZULMUŞ BİR MİLLETİN İSTİKLALİNİ
YİNE MİLLETİN AZİM VE KARARLILIĞI KURTARACAKTIR

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

____Şair 67 _____
Ali Cemal AĞIRMAN

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Cihanla kavgalıyız "atam" Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Cihanla kavgalıyız "atam" şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Cihanla kavgalıyız "Atam" şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
kamil karaağaç
kamil karaağaç, @kamilkaraagac1
13.3.2017 19:34:00

Mamafİ, mamafi
İşimiz kalmış Allaha
“Atam”
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL