Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
itahtacioglu
itahtacioglu

ETMEYİN EYLEMEYİN

Yorum

ETMEYİN EYLEMEYİN

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1170

Okunma

ETMEYİN EYLEMEYİN

ETMEYİN EYLEMEYİN


Yıl 1960’lı yılların sonu. Yine bir hafta sonu ve biz yine arkadaşlarla müdavimi olduğumuz ÜÇ NAL meyhanesindeyiz. Masamızda, şiirler, fasıllar, şarkılar gırla gidiyor. Birden gözüm meyhanenin bir köşesinde içkisini yudumlayan ve simdiye kadar hiç görmediğim birine takıldı. Ağlıyordu. Sözde etrafına göstermeden de gözlerini siliyordu. Artık gözlerimi ondan alamaz olmuştum. Biz gülüyorduk, o ağlıyordu. Karar verdim onu da aramıza alacaktık. Masasına seğirttim ve aramıza katılmasını istedim. Çok nâzik bir şekilde teklifimi reddetti. Gece bizim şirlerimiz ve şarkılarımızla sürüp gitti. O yabanci gencin de gözyaşlarıyla. Eve geldim. Daha soyunmadan bu şiiri kaleme aldım. Onu da bir daha görmedim. Görseydim bu şiirimi kendisine verecektim. Pek ümitim yok amma inşaallah şimdi okuyordur kendisine ithaf ettiğim bu şiiri.


Bana iç geçirtecek şarkılar söylemeyin,
Şöyle, oynak, şen-şakrak nağmeleri deneyin.
Efendi gib geldim, bu akşam meyhaneye,
Sonra kavga çıkacak, bak demedi demeyin

Ne anlamı var simdi, hüznü davet etmenin,
Gönülden gülmek varken, boşa feryat etmenin,
Ne anlamı var sâhi ânı berbat etmenin,
Boş verin "Makber"i siz, "Coştum yine" yi deyin

Zâten boğazıma dek, gam, kederle doluyum,
Zâten yufka yürekli, zâten gözü suluyum,
Dokunsan sel olurum, böyle de kötü huyum,
Bu akşam siz can gibi, gülün, gönül eyleyin

Tellal mı çağıralım, yârdan ayrıldık diye,
Bu keder, bu gamlı hal, bize kimden hediye?
Üzülmek belki değmez o giden sevgiliye,
Bir köşede ağlarım, artık sabaha değin

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Etmeyin eylemeyin Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Etmeyin eylemeyin şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ETMEYİN EYLEMEYİN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
yudumyunus
yudumyunus, @yudumyunus
16.4.2008 19:20:13
Üstadım...

Şiir sevecen bir el gibi tutuyor okuyucunun
elinden istediği mekana götürüyor...

Yaşanmışlıkların kasvetinden bıkan bir gönülün
en iyi şekilde eğlenebileceği mutluluğu nefes nefes
içine çekebileceği bir ortamı araması bence çok çok
doğal..

Güzeldi iç açıcı vede okunulası bir eserdi kutlarım TEBRİKLER.

Selamlarımla..yudumyunus
MEZARKABUL55
MEZARKABUL55, @mezarkabul55
16.4.2008 13:03:33
Harika bir icraa,mükemmel bir teknik,olayı an an yaşatan dizeler...Şiiri okurken meyhaneye döndü mekan...Usatalığın getirisi budur işte okuyucuya.
Evet..."Makber" dediniz daldım gittim.Hafız Burhan ve Hamiyet Yüceses yorumlarıyla Makber i dinlemek beni hayatımda en fazla etkileyen eserlerin önde gelenlerindendir.
Şiiriniz okuyanı anlatımıyla her türlü özelliğiyle olması gereken adrese götürüyor.Böyle bir güzelliği paylaştığınız için teşekkürler.
hyazici58
hyazici58, @hyazici58
16.4.2008 12:59:23
Hocam,etmeyin,eylemeyin?Bu ne kadar güzel bir eserdi.Gamı-kederi kovduk kapımızdan hatırın için.Selam,saygı.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL