İnsanlar başaklara benzerler.içleri boşken başları havadadır,doldukca eğilirler. montaigne

Ki Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Ki" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Ki ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Ki" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Ki ile ilgili " 1000 " şiir aşağıdadır.
Hasretinle gözlerim ağlıyorsa kim bilir
Beni terkettiğini dünyamı yıktığını
Aşkınla yüreğimi dağladığın kim bilir

O mavi gözlerinle siyah zülüflerinle

...
Devamını oku »
Okuyan bireyin çoktur bilgisi.
Bilgiliye çoktur toplum ilgisi,
Hiç durmadan kitap oku arkadaş!

Bilenle bilmeyen asla bir olmaz.

...
Devamını oku »
Ateş mi alevsiz kazan mı yanık
Kendi kaynağında su mu bulanık
Elin hamamında kirden arınma

Çenesi kuvvetli olan dişlesin

...
Devamını oku »
Uyku tutmadı
Bir satirda yazdım

Bütün benliğimle
Bütüm hayatımla

...
Devamını oku »
yedi kat fısıltılar halinde küfre secde eden salaş okyanusun

gecenin yırtık ve eski koçanlarıydı gözlerine akıttığın


...
Devamını oku »
İnsanlar gülüyor herkes mutlu çünki bu gün bayram
Benim içimde ise büyük bir burukluk var nedenmi
Baktığım heryerde insanlar mutlu sevdiklerinle
Hüzünlü değil hiç biri ağlamıyor onlar mutlu kendince
Engüzel giysiler giyilmiş herkes pırıl pırıl

...
Devamını oku »
Ne kazanmis olacaksin,neyi elde etmis

sen öldügünde emin ol
öz anne,baban 6 ay

...
Devamını oku »
Her yerde ben varım: Bütün hain ellerde... VE TÜM GÖNÜLLERDE... Fırat'ın yaşında, Sırat'ın başında ben varım. Ata binen ardına bakmaz." Bence sağlam tut dizginleri ve kırbaçlayın atını ufuklara kadar... Oradan öteye atınız gidemez belki. Ve size de ufukta görünür, ufuktan ötesi. Doludizgin atlarla dört nala ufku geçip giden duygu ve düşüncelerin açık bıraktığı kapıdan, ufku görenlerin de geçmesi dileğiyle... Kendimizden geldik, kendimize göçeceğiz.

Tarlalarda ekinlerin boyundan büyük olur ya başaklar… İşte öyle duygular. Engin… Zengin… Ve hep başından yüksektir gönlün. Gülün olduğu yerde al da olur. Ağacın olduğu yerde dal da olur. Işığa dönsün yüreğin, karanlığı delemezse bırak da kırılsın. Güneş kendi aydınlığında, tüm yıldızlar gecededir. Canan girmiş can kutsaldır... Canana verilmiş can kadar. Sevdiğin sevdandır, sevdan da yüreğin senin. Büyük suların derinliği büyük olur... Büyük sevdaların hasreti büyük. Bir ışık ol ki, görecek gözler seni beklesin. Bir umut yeter bir dağı delmeye, çölleri geçmeye yeter. Bir umut... Çok hazine eder.


...
Devamını oku »
Hiç açlık çekmemiş, yokluk görmemişler ya,
Ekmek kıymetini bilmez kilerdekiler.
Bir dilime muhtaç, milyonlara bir bakın;
Faryad u figanı duyun: Kiler de kiler!..

...
Devamını oku »
Misafir ağırlar evimle barkım.
Her ne kadar bilmeyenler sorsa da;
………. Tarihler şahittir, şerefli ırkım
………. Ne soysuz Müslüman, ne dinsiz Türk’üm.


...
Devamını oku »

İlk 1467 1468 1469 1470 1471
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL