Çirkin ve zarafetten yoksun bazı kadınlar, gerektiği gibi övmesini bildiklerinden, ömür boyunca sevilmişlerdir. andre mauroıs
AŞKI DİVANE
Derin aşk duygusuyla yaşanmış bir aşk hikayesi...
62. Bölüm

61 BÖLÜM

24 Okuyucu
0 Beğeni
0 Yorum

Kalabalığın, gözyaşlarının ortasında Adem dede, elleri hâlâ torununun yüzünde titreyerek geziniyordu. O an içindeki boşluk biraz dolmuştu ama aklına hemen başka bir soru takıldı.

Yutkundu, derin bir nefes aldı:
— Peki kızım… annen… annen nerede?

Zeynep Nisa gözyaşlarını silmeye çalıştı, sesi titriyordu:
— Burada dede… kapının önünde…

Sevda, biraz geride durmuştu. Onca yılın yüküyle, Adem Bey’in yüzüne bakmaya cesaret edemiyordu. Başını önüne eğmiş, ağlıyordu.

Adem dede bu sesi duyunca bir anda irkildi. Yüzünde acıyla karışık bir öfke ve özlem belirdi. Elleriyle masaya vurdu, sesi titreyerek haykırdı:
— Sevda! Sen misin orada?

Sevda, kısık bir sesle:
— Benim… dedi.

O an mahallede sessizlik çöktü. Herkes nefesini tutmuştu. Adem dede, yılların acısını yüklenmiş bir sesle ekledi:
— Bunca yıl neden sustun? Neden bizi evladımızdan, torunumuzdan mahrum ettin?

Zeynep Nisa çaresizce dedesinin ve annesinin yüzüne baktı. İkisi de ağlıyordu, ama biri sitemle, diğeri pişmanlıkla…


Yorum Yapın
Yorum yapabilmeniz için üye olmalısınız.
Yorumlar
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL