Zenginliği olmayan adamı, adamlığı olmayan zengine yeğ tutarım. plutarch

Can Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Can" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Can ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Can" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Can ile ilgili " 1000 " şiir aşağıdadır.
Maziyi yokladım şöyle dün gece
Olduğun her kare yaktı canımı
Hüsrandı aldığım en son netice
Bedenden kopardı söktü canımı


...
Devamını oku »
KAFİR BİLMEZ ZULÜM SANIR!
CAN'A EZİYET EDENLER!
İNSAN OLAMAZ ŞEYTANDIR!

EY CAN GURUR SARSIN SENİ!

...
Devamını oku »
Görmeyince sönüyorum Can Güzel!
Dünya denen bunaltıcı kafeste
Divaneye dönüyorum Can Güzel!

Sevdamızın hala taze buğusu

...
Devamını oku »
Nasıl da can çekişiyor bu aşk
Bitsin diye..
Ama bitsin deyince bitmiyor ki..

İçim acıyor..

...
Devamını oku »
El-Medinetül Fazıla - İdeal Toplum(Devlet) kitabının yazarı Fârâbî, MS 870-950 yılları arasında yaşamış büyük Türk-İslâm filozofudur. Eserinde; büyük toplum dünya, orta toplumlar milletler ve küçük toplumlar, şehirlerdir. şehirler erdemli ve erdemsiz olarak 2'ye ayrılır. Mutluluğa, huzura ulaşmak için bir araya gelip yardımlaşan, birbirlerinin hak ve hukukuna saygı gösteren, barış içinde kardeşçe yaşayan insanların oluşturduğu toplum, erdemli toplumdur. Farabi, görüşleriyle Mukaddime yazarı İ. Haldun'u da etkilemiştir. Farabi, erdemli şehri biyolojik olarak sağlıklı bir insan vücuduna benzetir. Bir vücudun her organının kendine göre görevi vardır ve bunların hepsinin sağlıklı çalışması kalbe bağlıdır. Tıpkı bunun gibi erdemli şehrin kurum ve kuruluşlarının sağlıklı ve verimli bir şekilde çalışması, şehir idarecisi ve halkın ahlaklı ve kabiliyetli olmasına, herkesin toplumun çıkarını kendi menfaatinden daha öncelikli görmesine bağlıdır. İnsanın amacı mutluluk ve erdem olmalıdır.
*sözlük anlamı olarak erdem;
1. ahlakın övdüğü ve ahlaklı olmanın gerektirdiği doğruluk, yardımseverlik, yiğitlik, bilgelik, alçakgönüllülük, iyi yüreklilik, ölçülülük gibi niteliklerin ortak adı.
2. erdem, fazilet insanın ahlaksal olarak iyiye yönelmesi, ruhsal yetkinlik.

...
Devamını oku »
Vermediler bir yudum su
Yandı canım Kerbelâ da
Zalim yezit kurdu pusu
Yandı canım Kerbelâ da

...
Devamını oku »
Yolumuzu Bulduk Senin İzin Le
Hep Derdin Bismillah Allah Bizim Le
Gönlümüzde Yerin Canım Erbakan

Tertemiz Yüreğin Öylece Saftın

...
Devamını oku »
Beraber yürüyor kızla kızanlar
Canından can katar herdem analar
El ele yürüyor canla cananlar

Bayrağı göğsüne nakşetmiş gökler

...
Devamını oku »
Mavi vatan nefes alamıyor
Gökyüzü dumanla doluyor
Vatan göz göre göre elden gidiyor
***************
Bırakmaz doğa intikamını alır bizden

...
Devamını oku »
Karşımızda dağlar mayınlar çıksa gözümüz görmez aşar gideriz kanter olsa şanlı gömleğimiz.
Biz doğarken ezberledik vatan sana canım feda,
Bizde aşk vatandır hedefimiz şahadet şerbetimiz...

...
Devamını oku »

İlk 313 314 315 316 317
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL