MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

nu
BAYRAM ŞEKERLERİM,COŞKUM VE BİRAZCIKTA BURUKLUĞUM...
nurse

BAYRAM ŞEKERLERİM,COŞKUM VE BİRAZCIKTA BURUKLUĞUM...


Ah!..O eski bayramlar yüreðimizi pýrpýr ettirirdi.Alýnan bayramlýklarý küçük büyük farketmez ailenin bütçesine göre ne alýnmýþsa koynumuza alýp yatmazsak rahat edemezdik.Bir gün öncesi ellerimize yakýlan kýnalar bizleri mutlulugun doruðuna çýkarýrdý.Evlerdeki o tatlý telaþ yok mu küçücük yüreklerimizde bayramýn mutluluðunu bi gün önceden tatmamýza sebep olurdu.içine bolca sevgi serpiþtirilmiþ yemeklerin tatlýlarýn kokusu bizleri baþka bi dünyaya götürürdü sanki...
Hele hele o rengarenk þekerler elimizde poþetler hangi ev harçlýk verir hangi evde kaðýtlý þeker olur diye çetelesini tutardýk.bayram sabahý giydikmi yeni ya da eski farketmez temiz bayramlýklarýmýzý bizleri tutabilene aþkolsun.soluðu dýþarda alýrdýk.kapý önüne gelen harçlýk toplayan davulcularýn peþine takýlýr kendimizce eðlenirdik. ya tahteravalliler, (hani þimdi daha bi modern olan her yerde sýkça görebildiðimiz) bizim zamanýmýzdakiler bi takozun üzerine yerleþtirilmiþ uzunca bi tahtadan ibaretti. elimizdeki üç kuruþuda ona verirdik, olsun giden para olsun... biz o an nerelere giderdik bir bilseniz belki sadece hayal ettigimiz ama ulaþamayacaðýmýz çok uzak diyarlara yada ne bileyim iþte o anki çocuk yüreðimzle çok özlediðimiz biz can dostumuzun yanýnda bulurduk kendimizi.
Ah o þekerler yok mu? kýrkbeþ yaþýndayým hala nerede deðiþik,renkli þeker bulsam mutlaka alýrým.Bayramýn cok öncesi þekercileri tek tek gezer nerede çocuklarýn ilgisini çekecek güzel,farklý þeker varsa alýrým.Kapýya gelen cocuklarýn ellerine tutuþturdugum o bayaramlýk horoz þekerlerle gözlerindeki ýþýltýyý yüzlerindeki mutlulukla itiþ tepiþ uzaklaþýrken kapýmdan en az onlar kadar mutlu olur kendimi týpký bir cocuk gibi hissederiim.anaya bakarým yüzüm kýzarýr orada mutlu saðlýklý küçük bi kýz görürüm.o zamanlar þekerin en iyisi kaðýtlý olandý harçlýk verilsin verilmesin bir balon,bir mendilde saklýydý mutluluk.hele o tahteravallilein üstünde þah olurdun padiþah olurdun.
A o eski bayramlar diye baþladým ama þimdi o mutlulugu evlatcýklarýmýzda göremediðim için heralde.þimdi çikolatanýn her türü þekerin envai çeþidi,byram olsun olmasýn alýnan kýyafetler,elektronik oyun alanlarý ve doyumsuzluk...
Bizim kuþak sizin kuþak diyen cocuklarýmýz dilerm sadece bayramlarda degil her zaman cok mutlu olurlarmutlu iç kýpýrtýlarý hiç bitmez çünkü ben hala o cucuklugundaki iç kýpýrtýlarýmý yitirmedim.Her bayram birazcýk cocuk olurum.
Bu mutlu kýpýrtýlarýn hiç bitmemesi dileðiyle herkesin bayramýný ve yeni yýlýný kutlar.Umutsuzluklar sizden ýrak,umutlarýnýz gerçek olsun derim.

(aslýnda yazýlarým koþesne yazmam lazýmdý ama diðer yazým anasayfadan düþmedigi için buraya yazmak istedim.bayramlýk duygularýmý mutlaka sizinle paylaþmak istedim þiir köenizden bi parca caldýgým için özür dilerim.)
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.