MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

23 nisan ulusal eğemenlik ve çocuk bayramı kutlama konusu
yakup fırat

23 nisan ulusal eğemenlik ve çocuk bayramı kutlama konusu


23 NÝSAN 2003
O sabah saat 08:20 sularýnda þehrimizim bir caddesinde þehir merkezine doðru yaya olarak yürümekteydim. Tabi günün ve günlerin sýtresi yüklü bir vaziyette hareket halindeydim içinde bulunduðum gün bir bayram günüymüþ ama benim haberim yoktu. Sakýn beni yanlýþ anlamayýn ve ön yargý ile yargýlamayýn yani böylesi bir milli bayramý idrak etmeyecek kadar duyarsýz biride daðilim ancak.
yaþadýðýnýz ülke dünyanýn en güzel ülkesi olmasýna raðmen biz bu ülke içerisinde yaþamlarýný sürdürmeye çalýþan tüm insanlara etkiliyecek kadar insanlarý mutsuz ve huzursuz görüyoruz. her geçen günleri karamsar tablolar ile gündemimize gelmekte.
stres üstüne stres insanlar dut yemiþ bülbül misali hem suskun hemde kendi öz yurdunda bir garip olmuþ. gül bahçesinde kafese koyulmuþ
bülbüle dönmüþüz adeta. Neden mi?
Dedim ya caddede yürürken biraz ileride gözüme iliþen bir kalabalýk vardý ve ben o kalabalýða doðru ilerlerken yerel basýn mensubu bir programcý ve birde kameraman. insanlarý 23 Nisan Bayramý ile ilgili ropörtaj yapýyor. halkýn duygu ve düþüncelerini alýyorlardý hem kulak misafiri oldum,hemde þahit oldum. Bizim insanýmýz her nedense þu kamera denen aletin karþýsýna çýkýnca hemen yaðcý ve yalaka olmaya baþlýyorlar. Örneðin:
’’Ýþte þöyle mutluyuz.’’ ’’Ýþte böyle mutlutyuz.’’
hasýlý baþýnýzý aðrýtmak istemiyorum sizlerde bunlarýn bin türlüsüne rastlamýþsýnýzdýr. Halbuki konuþtuklarý kelimeleri dilleri söylüyor fakat kalpleri hiçte tastik etmiyor veya o anda riyakarlýk ediyorlar. Tepkilerini dile getirmiyorlar diyeceksinizki nasýl bir tepki olsun.
vurun,kýrýn,parçalayýn demiyorum. Bu asla benim haddim de deðil. Düþünününüz bir insan suya düþmüþ boðulmak üzere olduðu halde ölümle yaþam arasýnda ramak kaldýðý anda.
birileri kiþiyi kurtarmaya çalýþsa. neredeyse boðulacak olan kiþi, yok ben çok mutluyum, benim yardýma ihtiyacým yoktur,
demesi ne kadar anlamsýz ise. tepkisini yasal olan yollardan dile getirmeyen insanlardan kendisi ve vataný için milleti için ne faydasý olur?
Soruyorum sizlere, ben bu eleþtiriyi yaparken þundan dolayý eleþtirdim. Çünkü kamera karþýsýndaki kiþiyi çok iyi tanýyordum. Baþka zamanlarda yanlýþ giden sistemi yerden yere vurup mangalda kül býrakmayan bu kiþi kalkmýþ kamera karþýsýnda beni baðýþlayýn tabiri caizse YALAKALIK YAPIYOR.kamera karþýsýnda mutluluktan bahsediyor.
ben ne yaptým diye merak ediyorsanýz kamera bana doðru yöneldi. Ayný soruyu bana sordular. Bende þu þekilde meramýmý anlatmaya çalýþtým. Önce kendimi tanýttým daha sonra bak güzel kardeþim dedim. Elbette ki 23 nisan bayramýný kutlamalýyýz. Çünkü 23 nisan bayramý ülkemizde kutlanmasý gereken bir milli bayramýmýzdýr. Ancak bu ve buna benzer diðer bayramlarý kutlayabilmemiz için ülkemizde barýþ,dostluk,kardeþlik bozulmamýþ olmalýydý. Her gelen hükümetler gideni aratmamalýydý. Hemen her gün bir banka hortumlanmamalýydý,rüþvet yolsuzluk haksýz kazanç olmamalýydý,mafya çeteler pirim bulmamalýydý. Ülkemizde eðitim müfredatý bozulmuþ olmamalýydý. ÝMF denilen faiz canavarýna el açmamalýydý. Üniversitelerde kýlýk kýyafet sorunu olmamalýydý. Üst düzey bürokratlarýmýz bir yanlýþ kelime kullanarak milli ekonomimizi felce uðratmamalýydý.
Tüm manevi deðerlerimiz ayaklar altýna alýnmamalýydý. Mülkün temeli adalettir ata sözünden dolayý ülkemizdeki adaleti bile kendi siyasi görüþlerine ve çýkarlarýna kullanmaya çalýþanlardan hepimiz haberdarýz. Keþke yargýya böyle þüpheyle bakmasaydýk. En önemlilerinden biride Atatürk ilkelerini savunanlar bile gafletle Atatürk’ün ilkelerine bile büyük saygýsýzlýk ettiklerini gördüðünde iþte ne milli bayram nede dini bayramlarý zevkle,mutlulukla ve büyük coþkularla kutlayamýyorum. Söyleyecek çok þeyler var ama ancak bu zaman zarfýnda bunlarý size aktarmak ihtiyacýný duydum. Söylediklerimi yayýnlarsanýz memnun olurum. dedim tekrar yoluma devam ettim haber saatinde özellikle takip ettim yayýmlanmadý. Çünkü medyamýzda yalaka olmuþ maalesef....

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.