MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

SOMA FACİASI( BÜ YAZININ YAZARI OĞLUM HALİL İBRAHİM Ak)
ak ozan

SOMA FACİASI( BÜ YAZININ YAZARI OĞLUM HALİL İBRAHİM Ak)


SOMA FACÝASI
Sizin ölüm haberinizi ilk duyduðumuzda anlayamadýk neler olduðunu. Ya da anlamak istemedik. Çünkü sizin bir ayda kazandýðýnýz para ile aldýðýmýz telefondan öðrendik ölüm haberinizi. Sýcacýk evimizde düþünmedik istemedik sizin yer altýnda ne kadar üþüdüðünüzü. Bir avuç kömür için harcadýðýnýz ömrü anlamamýzý beklemeyiz bizden. Bizler sizin yer altýnda çektiðiniz acýyý anlayamayacaðýz.
Aileniz saatlerce aç susuz bekledi sizleri, rabbim hesabýný sorarsa þahidiz. Ýlk anlar asla sizin öldüðünüzü düþünmediler, düþünmek istemediler. Oysa yine hakkýný helal et diyerek çýktýnýz evinizden ve bugün de dönemeyebiliriz diye sarýldýnýz çocuklarýnýza, onlara tekrar kavuþamayacaðýnýzý düþünerek. Siz yer altýndayken onlar da sizinle ölmeyi düþündüler bizler yine þahidiz. Zaman ilerledikçe ümitleri azaldý. Âmâ ya sað çýkarsa benim babam, eþim dedi eþiniz ve sünnet davetiyesi cebinde olan çocuðunuz. Sizden bir haber alamadýlar saatlerce….Saatler geçtikçe ümitleri de azaldý. Ve en son cesedine bari ulaþsam dediklerine þahit olduk. Gözyaþlarý yer altýndaki yangýný söndürmeye yetmedi.
Sað çýkanlarýnýz beni býrakýn Hasan’ý alýn onun eþi hamile ben ölsem de sorun yok dedi. Ambulansýn sedyesine yattýðýnda botumu çýkarayým mý sedye kirlenmesin diyenleriniz oldu. Sað kurtulup tekrar çalýþacaðým kredi borcum var diyenleriniz oldu. Biz ise yaþanýlmaz bu ülkede deyip yine hayatýmýza geri döndük. Hayatýn telaþý yeniden sardý tüm bedenimizi.
Yine sizin hayatýnýzýn bir karesine ortak olmayan insanlar sizin üzerinizden rant saðlayacak. Yine yürüyecekler sizin bir ömür boyunca sahip olamayacaðýnýz sermayeyi kol saatinde taþýyanlar. Sizi dinlemeyen anlamayanlar sizin üzerinizden, ölümünüz üzerinden siyaset yapacaklar. Bizler sizleri hiç görmedik. Bizler fark edemedik. Çünkü hep yer altýndaydýnýz. Ramazanda yaptýðýnýz iftar ve sahur sofralarýnda tanýdýk bizler sizi. Ve tanýþýklýðýmýz bundan öteye geçmedi. Öldünüz anlamadýk. Anlayamayacaðýz ve kýsa süre sonrada unutacaðýz. Sizler bir avuç (k)ömür için girmiþtiniz yerin metrelerce altýna.
Biz sizi göremedik. Evimizde ýsýndýðýmýz doðalgazýmýz vardý bizim. Bizler her gün evden çýkarken helalleþmenin ne demek olduðunu anlayamayýz. Beklemeyin bizden ahirette size komþu olmamamýzý. Biz yerin yedi kat altýnda yanarken siz hak ettiðiniz adaleti ahirette saðlayacaksýnýz.
Þimdi ne mi olacak? Gazeteler boy boy fotoðraflarýnýzý koyacak, televizyon kanallarý sizden bahsedecek. Sizin ölümünüzle dikkatler sizin meslektaþlarýnýzýn sorunlarýna çevrilecek. Ben gibi kendini yazar diye tanýtan taife de köþelerinde size bir süre yer verdikten sonra yine adýnýzdan bahsetmeyecek. Daha bedeniniz toprakla bütünleþmeden rantçýlar sahada yerini aldý yazmýyor artýk kalemim, daha fazla uzatamayacak yazýmý.
Yüzünüzdeki kara yüz akýnýz olur inþallah ahirette. Size söylemeye yüzümüz kalmadý bizim ama son üç kelimemi etmek istiyorum. HAKKINIZI HELAL EDÝN…
Yazan: Halil Ýbrahim AK/ Sosyal Hizmet Uzmaný-Aile Danýþmaný/Kýrþehir
ÝLETÝÞÝM ADRESÝ:halil-ibrahim-ak@hotmail.com

DOSTLAR:ayný zamanda yazar olan oðlum halil ibrahim soma ile birkaç cümleyi kaðýda dökmüþ hoþuma gitti etkilendim ve bu satýrlarý dostlar ile paylaþmak istedim selam sevgi ve saygýlarýmla

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.