MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Sen mavi düşlerde imkansız aşkı yaşarsın..
neptunus

Sen mavi düşlerde imkansız aşkı yaşarsın..



Zordur imkansýz aþký yaþamak, bir insan ne kadar kendisine acý verebiliyorsa iþte o kadar acý çekersiniz. Öyle bir hale gelir ki bu acý vucudunuzun bir parçasý oluverir.. Artýk bu acýlarý hissetmez, bu acýlarla mutlu olursunuz...Ne zaman gözleriniz gözlerine düþse yüreðiniz sessizce konuþmaya baþlar., parmaklarýnýzýn arasýndaki kalemin ucundan dökülür kendiliðinden. senli benli harfler ve koskocaman bir aþk yaratýrsýn kendi yüreðinde .

En zoru , çaresizlik.. Çaresizlikler içinde atýlan sessiz çýðlýklardýr imkansýz aþklar içinde..Dilinin ucuna gelipte söyleyemediðin o kadar þeyler vardýrki susarsýnýz... Kimselere söyleyemezsin kendi içinde bir çýð düþer yüreðinin orta yerine.. Daðdan düþen bir çýð gibi ,yuvarlanan küçük kartopunun büyümesi gibi yuvarlandýkça büyüyen aþký. Engel olamazsýn. Engelleri aþamazsýn. Dilinde bir þarký buðulanan dalýp giden gözlerinle uzaklara bakarsýn.

Yasaktýr, bilirsin engebelidir dikenlerle doludur yollar . yinede gidersin o dikenli , çakýl taþlý yollarda kanar ayaklarýn, kanar yüreðin. Akar gözyaþlarýn. Bilirsin ki ayrýlýklarda yaþanýlýr en büyük aþklar, karþýndaki bilmesede , çektiðin her acý mutluluk verir sana. Gecelerin en sessizliðinde , aya bakarsýn , ayýn yüzüne yansýmýþtýr gözleri , kaþlarý, burnu gülümseyen dudaklarý. Ay rüzgarýnda savrulan saçlarý. Selam verip gülümsersin. Hüzünler yaðar gözlerinden.

Nehirler akar iþte o zaman yüreðinden , her kelime her kurduðun cümlede onu anlatýrsýn , gecene alýrsýn gecende düþlerin olur gündüzüne alýrsýn gün ýþýðýn olur , hasretin olur , susuzluðun olur , ateþin olur o ateþlerde yanýp kül olursun. Korkmazssýn kül olmaktan, Zümrüdü Anka kuþu gibi kendi küllerinden aþký yeniden yaratýrsýn. Kendi içinde yaþar mutlu olursun.

Elinden hiçbir þey gelmez, uçurumlarýn ucunda açan bir Kardelen gibi, çýðlýk çýðlýðasýn ve yalnýzsýndýr. Gecenin en siyahýnda..Yalnýzlýðýn ortasýna notalarý kurþunlanmýþ bir þarký düþer..Sanki kurþunlarý sen yemiþcesine.
Gecenin en siyahýnda
Umudun bittiði yerdeyim
Gecenin en siyahýnda
Umudun bittiði yerdeyim

Köþeyi dönsem ölüm
Düz gitsem hayat
Gölgeler içindeyim
Köþeyi dönsem ölüm
Düz gitsem hayat
Gölgeler içindeyim

Sen imkansýzsýn
Sensizlik imkansýz
Aþk imkansýz

Sen imkansýzsýn
Sensizlik imkansýz
Aþk imkansýz

Perdeleri açýp Aya bakarsýn yine, ayýn þavkýyan yüzünde görmek için, gece karanlýktýr, ay ve yýldýzlar gecenin karanlýðýna saklanmýþtýr. Yüreðinde ince bir sýzý yataðýna uzanýrsýn, imkansýzlýklar içinde imkansýzý yaþamak istersin, düþlersin düþlerin içinden çýkýp geliversin istersin, göz kapaklarýn geceye yenik düþer. Ve sen düþlerinle baþbaþasýn. Ve .Bir beyaz güvercin gelir , üstünü örtüp üþümesin diye..Yýldýzlar serper düþlerin mavi masmavi olsun diye…
Sen mavi düþlerde imkansýz aþký yaþarsýn..
Ferdoðan

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.