MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BİR GÜNEŞ DOĞDU SAMSUN'DAN...
Perihan Metin

BİR GÜNEŞ DOĞDU SAMSUN'DAN...



Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki önemli olaylardan biri, 19 Mayýs 1919 tarihinde Atatürk’ün Samsun’a ayak basýþýdýr. Türk Milleti Birinci Dünya Savaþý sonrasýnda kötüleþen koþullar içinde kurtuluþ çareleri ararken Mustafa Kemal Atatürk Bandýrma Vapuruyla Ýstanbul’dan yola çýkarak 19 Mayýs 1919 günü Samsun’a bir güneþ gibi doðdu ve Kurtuluþ Savaþýnýn baþlangýcýna imzasýný atan bir dizi toplantýlarý baþlatarak Türk milletini Cumhuriyetimizin kuruluþuna giden yolda emin adýmlarla, onur, cesaret, birlik-beraberlik ruhuyla yürümelerinin, hep bir birlikte mücadele etme gücünü kendilerinde bulmalarýnýn yolunu açarak zorlu bir mücadeleye hazýrlanmalarýný saðladý. Onun içindir ki;Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasý “Kurtuluþ Savaþý’mýzda çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Dolayýsýyla Atatürk’ün 16-19 Mayýs 1919’da Ýstanbul’dan baþlayan yolculuðu, Zafer’le sona eren Kurtuluþ Dönemini si mgeler.

Atatürk’ün Türk Gençliði’ne güveni sonsuzdur. O nedenledir ki; Gençliðe Hitabe’yi dillendirmiþ, o nedenledir ki; bu ülkeyi gençliðe emanet etmiþ, “Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz!”, demiþtir. O nedenledir ki;” "Muallimler; Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdaný hür, irfaný hür nesiller ister.", diyerek gençliði de öðretmenlere emanet etmiþtir. Türkiye’nin, aydýnlýk geleceðini inþa edecek olan gençlerin en iyi þekilde, özgür iradeleri ile özgür düþünceli, saðlam basan bireyler olarak yetiþtirilmeleri sorumluluðunu da ancak öðretmenlerin omuzlarýna yüklemiþtir. Çünkü, ona göre öðretmenin baþarýsý, gençlerin, ülkenin baþarýsý demektir. Öðretmen, gençleri sadece kendi alanýnda yetiþtirmekle kalmayýp, onlarý toplum hayatý içindeki rollerine de yani, hayata hazýrlamakla da yükümlüdür.

Yine bir 19 Mayýs Gençlik ve Spor Bayramý’nda, yine bin bir umutla, bin bir hayallerle bakarken çocuklarýmýza, gencecik fidanlarýmýza, onur ve gururla kabarýyor göðsümüz, içimden “Sizsiniz, her þeyimiz, ekmeðimiz, suyumuz, hayallerimiz, umudumuz, siz olmazsanýz (Allah Korusun) ne anlamý var ki her þeyin, tek bir lokma þu dünyadan umduðumuz, o da yaþ olmuþ kuru olmuþ ne fark eder, siz olunca her þeyin bir anlamý var, yoksa yavan her söz her kelam, iyi ki varsýnýz, iþte o zaman uçan kuþa bile benden selam” diye geçiyor.

Ne umutlarla bel baðlýyoruz gençlerimize gerçekten de…Babalýk duygusunu yaþamamýþ Atatürk de nasýl da inebilmiþ olayýn derinine, bazýlarý yaþayarak öðrenir hayatý, anne-baba olmayý ama, akýllý insan, geleceði akýl yoluyla görebilir, bir þeyi anlamasý için illa da yaþamasý gerekmez, akýl yoluyla hissedip algýlayabilir. Ýþte Atatürk de çok zeki ve de ileri görüþlü bir insan olarak ülkemizin geleceðini ancak ve ancak onlarýn zekasýna, enerjisine duyduðu güvenle gençliðe emanet etmiþtir. Zira, gelecek onlarýn eseri olacaktýr. ÝNÞALLAH.

19 Mayýs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramýmýz, Kutlu Olsun, hep birlikte daha nice yýllara, huzur, barýþ, umut, saðlýk, baþarý ve sevgiyle çýkmak dileðiyle…

Sonsuz Sevgi ve Saygýlarýmla…


16/05/2012

Perihan METÝN

NOT:Bu metnin þiir deðil nesir olduðu herkesçe aþikar, 16 Mayýs’da yazý bölümünde paylaþmýþtým, bakabilirsiniz arzu ederseniz ancak, yazý bölümüne çok fazla dikkat edilmiyor açýkçasý, o nedenle günün anlam ve önemine dikkat çekmek amacýyla bir de burda paylaþmak istedim affýnýza maruren, ilginiz, yorumunuz, zaman ayýrýp okuduðunuz için teþekkürler, herþeyin gönlünüzce olmasý dileðiyle. Sonsuz sevgi ve saygýlarýmla.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.