MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ben seni kocaman sevdim
zümraa

ben seni kocaman sevdim



Ben seni kocaman bir yürekle sevdim. Gözlerim deðil, yüreðimdi seni gören. Sen damarlarýmdaki kana karýþýp, geldin oturdun yüreðime. Bir baþka yerde olamazdýn zaten. Sen, benim en deðerli yerimde, yüreðimde olmalýydýn, orada kalmalýydýn.
Çok aþka ev sahipliði yapan bu yürek, ilk kez bu kadar kolay kabullendi seni. Herhangi bir konuk deðildin artýk. Bu yüzden ne aðýrlama faslý vardý, ne de uðurlama.... O yüreðin gerçek sahibiydin.
Þimdi sonbahar, kýþa giriyoruz ya... Ben dört mevsim baharý yaþadým seninle. Çiçek çiçek açtýn yüreðimde. Gökkuþaðý zayýf kaldý, senin renklerin karþýsýnda. Taze bir yaprak gibi yeþildin. Açelyaydýn pembeliðinle. Üzerine çið taneleri düþmüþ sarý güldün. Kýrmýzýydýn bir ateþ gibi. Ve maviydin... En çok bu renkle anmayý sevdim seni. Denize tutkundum, denizi sensiz, seni denizsiz düþünemedim.
Seni severken dünyayý da sevdim ben, insanlarý da... Kendime bile dar gelirken, içinde herkese yer olan bir hayatýn sahibiydim artýk. En kýzgýn, en tahammülsüz olduðum anlarda bile, seni düþünmek yetti bana. Ýçimdeki sevinç yüzüme yansýdý, güldüm. Beni güldüren senin sevgindi ve ben kaygýsýz, içten gülüþün ne demek olduðunu, nasýl güzel bir þey olduðunu anladým seninle.
Her þeye raðmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aþamayacaðým hiçbir zorluk yoktu. Koca bir kente, koca bir ülkeye kafa tutabilirdim. Sen elimden tuttuðunda patlamaya hazýr bir volkan gibi hissederdim kendimi. Menzil sendin ve ben o menzile ulaþmak için önüme çýkan her þeyi yok edebilirdim. Sana ulaþmamý engelleyecek her þeyi eritirdim, kül ederdim. Sana ulaþtýðýmdaysa sakin bir göle dönüþürdüm. Ve o göle bir tek sen girebilirdin.
Sevdim ve hayrandým da... Her halin çekti beni. Duruþunu, uyumaný, gülmeni, kýzmaný, þaþkýnlýðýný, saflýðýný, kurnazlýðýný, çocukluðunu, olgunluðunu sevdim. Sesini de sevdim suskunluðunu da. Küçük oyunlarýný, kaprislerini, sitemlerini, korkularýný sevdim. Seni ve o doyumsuz sevdaný, uçarý sevdaný anlatacak kelime bulamadým çoðu zaman. Sýðmadýn cümlelere ve hiçbir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadý.
Seni severken yorulmadým. Çünkü sen yaþam kaynaðýydýn. Her gün yenilendim. Seninle çoðaldým, büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladýn. Ölmeyecektim çünkü sen ölmezliðin ta kendisiydin.
Sevdim iþte ötesi yok.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.