MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

AYRILIK AYRILIK YAMAN AYRILIK.
metafizikuzmani

AYRILIK AYRILIK YAMAN AYRILIK.



ayrýlýk felsefesi

AYRILIK(BU ÞÝÝRÝ YAZANA KURBAN OLURUM)

AYRILIK:
Bir ayrýlýk vaktiydi; Her yer zifiri karanlýk, rüzgar hafiften, teni okþarcasýna esiyordu.Bir an zaman durdu.....Dünya durdu....Geceler sustu.
Yürüyen ayaklar ses ve iz vermiyordu.Eller hissedilmiyor, gözler göremiyordu.
Bir ayrýlýk vaktiydi; Sevenler ve Aþýklar maðrur maðrur aðlýyordu.Birden yer depreþerek titredi, Gök matem yýldýzýnýn mehtabýna süslendi.Denizler,dalga seslerine gizlendi.Ateþler yanýp,tutuþtu.Ay ve güneþ yanýk seslerini artýk izdivada, izdivada kanatýrcasýna, haykýrýrcasýna söylendi.
Bir ayrýlýk vaktiydi; Seven,sevdiðine ihanet etti.Sanki bütün dünyalar üzerine yürüdü.Yürekte yaralar açýldý.Teslimiyeti aþk ve sevgiyi inkar ederek kabul etti.Mutsuzluk denilen yer de hep gizlendi.Yaþam sevinci denilen ümütler tükendi.Kimseleri artýk bu yalancý dünyada gerçekten inanarak sevemedi.
Bir ayrýlýk vaktiydi;Hüzün matemleri yere çöktü.Ay tutuldu! Ses tutuldu! Kan tutuldu! Gök kangren oldu,soluk seslerine boðuldu.Göz kapaklarý yorgundu.Sis daðýldý,etrafýný sardý.Hiçbirþeyde ama hiçbirþeyde bir anlam yoktu.
Bir ayrýlýk vaktiydi;Ayrýlýk þairine melekler ilham veriyordu.Þair hem yazýyor,hem aðlýyor, hem de yanýyordu.Islak öpüþler kayýyor,sýcak gülüþler unutuluyordu.Nefret ve kin birbiri ardý hüküm sürüyordu.Artýk SENÝ SEVÝYORUM kelimesi bir anlam ifade etmiyordu.
Bir ayrýlýk vaktiydi;Seven, sevdiðini baþkasýnýn kollarýnda gördü.Keþke görmez olaydý.Keþke ölmüþ olaydý.Keþke iki göz de yaþ deðil,kan olaydý.Keþke kýyamet kopaydý,ay ikiye yarýlaydý.Yerle gök yerle bir olaydý.Keþke yaratan,yarattýðýný yaratmayaydý.Keþke cehennmem ateþi tutuþturulaydý.
Bir ayrýlýk vaktiydi;Seven sevgiye küstü!Kendine küstü!Dünyaya küstü!Mutluluða küstü!Ýnsanlara küstü!Umuda küstü!Yaþama küstü!Dua’ya küstü!Meleklere küstü!Yaratana küstü!
Bir ayrýlýk vaktiydi;Seven bu dünyada muradýna eremedi.Sevgi ve aþký yüreðinden sildi.Dualar bitti,Günahlar kapandý.Sað ve sol melekler utandýklarýndan kaçtý.Münker ve nekir onu sorgulamaktan korktu.Cennet kapýlarý o insanýn ayaðýna kapandý.Bütün huriler o dünyada muradýna eremediði insana benzetilerek o insana armaðan edildi.
Bir ayrýlýk vaktiydi;Seven, sevdiðini bekledi o gelmedi,gelmeyecekti,gelemeyecekti,gelecek yürek yoktu,gelecek sevgi yoktu,o artýk asla gelmedi....gelmedi....gelmedi... gelmedi...o gelmedi yýl kadar,ay olarak gelmediði kadar,gün olarak gelmediði kadar,saat,dakika,saniye,sanise bile gelmedi kadar bu dünyada ve öteki dünyada kul hakký yediði için sevdiði tarafýndan LANET EDÝLDÝ...
BU DUYGUYU YAÞAYAN KÝÞÝ MUTLULUÐU YAÞAYAMADI AMA O LANET EDÝLEN BÝRGÜN GELMELÝ...YADA ASLA VE ASLA NE BU DÜNYADA NEDE DÝÐER DÜNYADA ONA MERHAMET SAHÝBÝ ONU AF ETMEYECEK.(DUYGU FELSEFESÝ)DEVAM EDER BÝRGÜN BU AÞK FELSEFESÝ.
Metafizik Uzmaný Gökhan Hani.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.