MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Teşekkür
degirmenci

Teşekkür



KADR’ Ü KIYMET BÝLELÝM

Teþekkür etmeyi bir yaðcýlýk deðil her birimiz bireyler olarak üzerimizde bir vazife bilmeliyiz.

Kulaklarýmýzýn aþinasý olduðu bir ata sözümüz ; "Komþu komþunun külüne muhtaçtýr." derken yaþanmadan anlaþýlmasý bazen güçtür lakin yaþanýnca dil sükut eder kalp tastik gözden yanaklara süzülür yaþlar...
. . . Ýnsan, zor günlerin dar günlerin insaný olmalý. Ýttifak ettiðin ülkelerde böyledir. Her zaman menfaat üzre bir araya gelenler bazende zor günlerinizde elini taþýn altýna koyup vefânýn abidesi olmalý. . . . . Dünyanýn her neresinde acýmýzý paylaþýp hangi Milletten hangi Devletten olursa olsun Anavatan ýmýzdaki zelzele de karýnca misali de olsun yardýmlarýný esirgemeyen yediden yetmiþe her bir ferde þükranlarýmýzý sunuyoruz.
. . .Birliðin dirliðin irtibatýn ne denli önemli olduðunu cismen Anavatan dan uzak olsakta kalplerimizin hep birlikte attýðýný Avrupa dan Asya dan Afrika dan her kýtadan hissettik.
. . . Bir haftadýr yardýmlaþmak için adeta yarýþ içinde Milletimiz ve bir çok Milleten bir çok insan.
. . . Atalarýmýzýn bizlere býraktýðý hiç bir sözünün üzeri tozlanmamýþ her daim ilk gün söylendiði gibi sade saf iþlek... " Dokuz iþçide bir baþcý." demiþ atalarýmýz. Ülkemizde Hükümet, Muhalefet, Afad, Kýzýlay, Belediyeler, Jandarma , Polis, Diyanet, Alevi kardeþlerimizin dernekleri ve isimlerini bilmedigimiz daha nice derneklerin harýl harýl seferber olduðu bu acýmýza Avrupa’daki ayný kuruluþlarýn yaný sýra bir çok Avrupa’lýlarýn ve Avrupa’daki bir çok okulun bir çok Belediyenin bazý Hükümetlerin, Polis ve sivil toplum örgütlerinin, bazý kiliselerin, bizlerin acýsýný paylaþýp yardýmcý olduklarýna canlý þahit olduk teþekkür ediyoruz.
. . . Yukarda zikrettiðimiz minval üzre bütün dernekler kuruluþlar ve her bir vatan evladý kuþkusuz Avrupda da bu yardýmlaþmayý güçlerinin yetti kadar yapma gayreti içindeler. Bruksel bölge Millet vekilimiz Sayýn Þevket Temiz öncülüðündeki organizasyon Belçika lý yetkiler ve Belçika Türk Büyük Elçiliðimiz in nezdinde çok çok gýpta edilecek bir titizlik ile yürütüldü yürütülüyor. . . Her makama ayrý ayrý teþekkürü bir borç bilirken perde arkasýnda tanýmadýðýmýz adýný bilmediðimiz her bir caný sayðý ile selamlýyorum. Malum hizmetin verildiði adreste bulunupta bu birliðimizi seyrederken acý akan göz yaþlarýmýzýn yaný sýra sevinç göz yaþlarý dökmemek mümkün deðil.
. . . Bu, teþekkür makalemde, iki mýsrada olsun þiire yer vermeye müsade etmiyor gönlüm, kalemime, çünkü Milletimiz ve bizleri seven bir çok Devletin bir çok Milletin içinden Ýnsana deðer veren insanlar yardýmlarý ile Þiirler Destanlar yazdýlar.
. . .Yaptýðýnýz her ne olursa olsun en güzelini en temizini titizlikle yapýn, hediyenin küçüðü büyüðü olmaz. O, bir deðerdir lakin kiþiye topluluða devlete yakýþaný geçirin gönülden gözden elden dilden ki yakýþaný hediye edin.
. . . Düþünüyoruzmu hiç ; Bir futbol karṣýlaṣmasý oluyor taraftarlar bir birine olmadýk hakâret vermedik zarar býrakmýyorlar. Eksikliklerimizi tekrar tekrar gözden geçirilmeli ve kesinliklikle nufuzunda bulunduðumuz hiç bir ülkenin bir tek taṣýna bir tek aðacýna hele hele insanýna zarar vermemeliyiz.
. . .Gördük ki yaþadýðýmýz 2023 altý ṣubat depreminde, adýný Gurbet koyduðumuz rýzkýmýzý temin için otaðýmýzý kurduðumuz ülkeler, yetkililerimizin talebi üzerine depremzedelerimiz için toplanan yardýmlarýn temininde kullanabilmemiz dahilinde Brükselin en gözde yeri olan Atomyum daki Palais 11 salonunu hizmetimize açtýlar. . . . . Her ne olursa olsun bir eðlence dalý olan spor ve benzeri durumlarda yaþadýðýmýz ülkelerin malýna canýna zerre kadar zarar verilmemeli.
. . . Beþeriz ṣaṣarýz lakin her þeyin seviyesini dozunu bilmeli her ülkenin kendisine has olan kanunlarýna riayet etmeliyiz her zaman her yerde yavrularýmýza bu telkinlerde bulunmalýyýz yaþadýðýmýz her yeri insan için halk etmiþ Yüce Yaratan. Yaratýlanýn KADR’ Ü KIYMETÝNÝ BÝLELÝM vesselam.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.