MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

4 .Batman kitap fuarı
MEHMET SAİT KAYA

4 .Batman kitap fuarı



BATMAN KÝTAP FUARI YILDIZLARI
Sabah saatleri dokuzdu Ýlk günün heyecanýný yaþamaya çalýþýyorduk .Manzara güzel açýk havalar serin olmaya baþladý .Herkes standýna yerini almaya niyetlendi fakat bende Batmanlý yazarlar arasýnda ilk kez yer aldým fuara tanýtým standýnda ’’M Reþit hocamýzýn standýna gitmeye çalýþtým. Epeyce biraz düþünmeye çalýþtým. Kafamdaki düþüncelerim diyordu: ’’ Hayata olmayacak þeylere tahammül oluyorum. Bu adama sorayým bana yer verir misiniz Gittim. Beni karþýladý .
Bahar haným sohbet etti benimle,
_ Merhaba Sait çiðim nasýlsýnýz?
_ Ýyiyim Bahar abla siz nasýlsýnýz?
_Ýyiyim Sait çiðim çok yakýþýklý olmuþsunuz?
_Teþekkür ederim. Diyerek Reþit hocamýz bana bir yer verdi: Numarasýný zarfa býraktý Bende kitabýmý yerleþtirmeye çalýþýyordum. Karþýya bakýyorum ben Mesude hocam ’da galiba Fuar da gelmiþti. Bunlar yayýn evine çalýþýyordu. ’’GÖNÜLDEN GELEN DOSTLUK’’ okumaya baþladým.
Masamý temiz leyi verdim epeyce zaman ilerlemeye devam ediyor; Biraz türkü söyledim. GELMÝÞ BAHAR GEÇMÝÞ YAZLAR diye, bittir dik türküyü,
’O anda yanýma çok güzel bir Kadýn geliyor gözleri esmer gözümün içine bakýyorken bende sýrýtmaya baþladým buyurun diyebildim.
_Merhaba bey efendi adýnýz nedir?
_ Merhaba benim adým Mehmet Sait soyadým ,Kaya yazarým/þairim Ressamým sanatçýyým sporcuyum ben.
_ Benimde adým Yasemin soyadým Dinç ilahiyatçýyým Yazarým
_ Peki standýma neden geldiniz?
_ Sait burasý benim yerim Resmi listeye bak , seni baþka yere alalým Olur mu?
Tamam Dedim oradan ayrýldým.
Reþit hocamýn Standýna geçtim. Bana yer vermediler üzüldüm. Bir yerden baþladým göç etmeye kimse yer verecek kadar akýllý olamazdý;
Baktým bir göçebe þairimiz Bedensel engeli /yazar Abbas Karabulut beni çaðýrýyordu. Ýlk gün biraz güzel bir an geçirdim.
Saz çalardým. Herkes hayranca toplandý standýma epeyce yoruldum.
Peki sonra ne oldu? Ýkinci bir Haným efendimiz Þükran DEMÝRHAN
Mehmet Sait KAYA’ dan hayat hikayesini anlat dediler.
’’ Mehmet Sait Kaya halkýn ’’SIRA DIÞI OKURU! toplumun ilgi onurlusunu hak yoluyla azimli bir özel insandýr Yazar/Þair Sait saz çalar türkü söyler þiir yazandýr T.C .C B da en iyi okur ödülüne sahip olan ödüllerden bir tanesidir.
Sonra Nurullah BUDAK la tanýþým. Çok güzel bir çocuk yazarýmýz olur Gönül kaynaðýmýz olur ; Kendisi zeki ve olgun mütevazi bir çocuktu henüz 17 yaþlarýnda falandý, Behçet Gülenay hocamýz geldi. Yanýma onunla biraz muhabbet keyifli sohbetimiz vardý. O güldükçe bende gülerdim.’’ Onu her zaman mutlu görmeye ne kadar ?Razýyým.
Ben Çok deðerli bir Ressam ablayla tanýþtým. Milat gazetemizin deðerli Gazeteci Üyesi Selvigül Þahin’in yanýna gittim .Ben sizinle arkadaþ olmak istiyorum.
Tabi ki de olurum Bana Yusuf Han’ý imzaladý .Þu soruyu sordu. Mehmet Sait namaz kýlýyor musunuz?
Cevap veren Sait _ Rabim me ve namaza kurban olayým Evet
Selvigül Þahin Abla hafifçe gülümsedi Sait te biraz sarýldý Beni koruyordu Ah! Oðlum dedi Mustafa Þahin adýnda oðlum var. Ona çok benziyorsunuz. Oda senin gibi yetenekliydi, dedi Bana bize biraz Baðlama çalabilir misiniz?
Sait dostum.
Sazý açtým ve baþladým. Uzun ince bir yoldayým Parçasýna Aný olsun. Siyam i BOYLU, geldi. standa benimle tanýþtý. Biraz güldük biraz duygulandýk Ünsal bey de çok deðeli bir yazarýmýz oda tanýþarak gülümsedi Bize bir dörtlük okur musunuz tabi ki dedim.
Bir gün ejderhayla uçuyorum.
Evrenlere marslara doðru uçuyorum.
Hýzlý bir uçak gibi,
Çünkü þairin olmaya niyetlendim.
En asil göçlere gidelim.
Tüm gurbetlere yýldýz olalým yar seninle...
MEHMET SAÝT KAYA
Hikayemizin sonu:
Yýldýz yazarlar: S. Kan doðmuþ ÞAHÝN Behçet GÜLENAY M Sait KAYA Þükran DEMÝRHAN Yasemin DÝNÇ M. Reþit ÖZTOPRA Siyam i BOYLU...
Mehmet Sait Kaya
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.