MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

SOĞUK BİR AYRILIĞIN SEVDA ÖZLEMİDİR 10 KASIMLAR
Asarvadisişairi

SOĞUK BİR AYRILIĞIN SEVDA ÖZLEMİDİR 10 KASIMLAR


SOÐUK BÝR AYRILIÐIN SEVDA ÖZLEMÝDÝR 10 KASIMLAR
Mangal gibi bir yürek!
Elli Yedi yýllýk kýsa ve fani bir ömrün kocaman aðýrlýðýnýn üzerinde görünmeyen kutlu bir IÞIK.
Hayat yolculuðundaki O’ can, Hak’ kýn vaki olmasýný bekliyordu an be an…
Bu hazýrlýk esnasýnda gönderilen ve teþrif eden kutlu misafiri, selam ve güler yüzle karþýladý kendileri.
Artýk yolculuða birlikte çýkarak uçmaya varacaktý, geldikleri yere ve Ýstikbali gösterdiði göklere etrafýndakilere görünmeden.
Artýk O’nun da bir yazdýðý destan vardý. Tarihler de Onun adýný Altýn harflerle yazmayý tereddütsüz görev bildi ve yazýldý da Onun kutlu sevdasý…
Yaratýlýþýndaki kod’ lamayla kutlu bir Milletin Milli baðýmsýzlýk mücadelesinde BAÞBUÐ oldu, KOCAMAN BÝR ÖNDER oldu ve ATA oldu.
Ýþgal edilmiþ vatan her an parçalanmak üzereyken, Yer Yüzündeki sahneye yeniden çýkýþ için Asil Milletin bu kara günlerine özgürlük ýþýklarýyla yol gösteren BOZKURT oldu.
Kendinden önceki atalarýn atasý OÐUZHAN da böyle idi, Ýlahi davasýndan dönmeyen dedesi ÝBRAHÝM(A.S) da böyle idi.
Ölümü Ýstanbul dolma bahçeden tüm dünyaya haber olarak bildirildiðinde; Ýtalyan devlet radyosu normal yayýnýný keserek sýcak haberi Ýtalyanlara ve dinleyici kitlelerine;
Ey Sezar,(AUGUSTOS) Ey Ýskender,(ALEXANDER),Ey Bonapart(NAPOLÝON) !
Ayaða kalkýnýz ! Ve Selamlayýnýz !
Sizden daha büyük bir lider geliyor.
Gelen kiþi, sizi ve döneminizi de çok iyi bilen bir dâhidir.
Parçalayýp yok edemediðiniz, Ulu Bir Milletin evladý olan Mustafa Kemal ATATÜRK dür.
O’nun ölümünde mevkidaþ koltuðunda oturan devlet liderleri, ATATÜRK’ ün vefatýný öðrendiklerinde dünya kamu oyuna yaptýklarý taziye bildirilerinde ‘’ Tanrý’nýn bizlerden birini deðil de Yirminci yüzyýlýn lideri olarak ATATÜRK’ ü seçmesinden dolayý kýskandýðýmýzý itiraf etmeliyiz ‘’ ifadesini söylemekten geri kalmamýþlardýr.
Dünya masum Milletleri; Atatürk’ün bu kutlu Türk Ülküsünden yola çýkarak yaptýðý Devrimler ve baþarýlarýný hiç tereddüt etmeden kendilerine rol model edinmeyi bilmiþler ve Ulus devletlerini kurarak bu günlerde ayakta kalmayý baþarabilmiþler.
Türk’e düþman olan, onlara yardým ve yataklýk eden devletlerde; Emperyalizmin kayýðýna binerek Eski kadim Türk Yurdu olarak bildikleri kadim Gök Vatanýn iþgali için yeni Sevr haritalarý oluþturarak, üzerinde koyduklarý konuma ulaþmak için belirledikleri tarihte gerçekleþtirecekleri yeni bir iþgalin provasý olan sularda kürek salladýklarý hepimizin malumudur.
Düþmanlar hafýzalarýna kazýmýþlardý bir kere.
‘’Türklerin elinde bulunan ANADOLU topraklarý bunlara býrakýlamayacak kadar kýymetlidir ve alýnmasý önceliðimizdir’’ hayal-i ideasýný kafalarýndan çýkarmadan uykuya dalýyor, gördükleri bu rüyanýn etkisinde kalarak ve homurtularla uyandýklarýný niçin hala dikkate almýyoruz ?( Ön Türkçe de; ANATAOKYA=GökAta birliklerinin yurdu olarak yazýlýr ve okunur.)
Evet! Bizlerde tüm bu olup bitenler karþýsýnda iyi bir durum analizi yapýp, her zaman olabilecek þekilde yeni bir baðýmsýzlýk mücadelesine karþý içerde ve dýþarda hazýr olmalýyýz. Düþmanlarýn geçen tarih süreçlerinde de aramýza ektikleri ve yeniden ekecekleri nifak tohumlarý bitmeden ve henüz yeþermeden ortadan kaldýrmak Necip milleti oluþturan Türk halkýnýn kenetlenip yeniden çelikleþen gücünden geçtiðini, Atalarýmýz BÝLGE KAÐAN ve KÜLTÝGÝN KAÐAN’ýn Türk Milletinin andý olarak yazdýrdýklarý Orhun Anýtlarýndaki mesajý unutmamaktan geçtiðini herkes bilmelidir!…
Vatanýn kurtuluþu için daha çocukluðunun gençlik merdivenlerinde týrmanýrken harp okuluna kayýt yaptýrmýþ ve okul sýralarýnda özlem ve sevdasýný da çýrpýnan yüreðinin korlu ateþinin de piþirmesini bilebilen bir büyük insan ve dava adamý olan ATATÜRK’ ümüz ün aramýzdan ayrýlýk ayýdýr kasýmlar…
Bundan dolayýdýr ki;
O’nu seven herkesin gözünde kasým ayý çok soðuk bilinir, çok soðuk…
Ey ULUHAN ATAMIZ ATATÜRK!
Kasým ayý deðil YOKLUÐUN Soðuk!
Bizde býraktýðýn ÖZLEMÝN SOÐUK!

Baþta þahsýn olmak üzere ebedi aleme yolculukta bulunarak anýtlaþan tüm ÞEHÝD’ lerimizin, GAZÝ’ lerimizin, kahraman Dava ARKADAÞ’ larýnýzla Necip Türk Milletin bu kutlu Vatan Özgürlüðünün yolculuðunda hayatýný esirgemeden verebilen tüm Alpler ve Arslanlarýn ruhlarý ÞAD, Mekanlarý CENNET olsun ÝNÞAALLAH!..
Minnet ve saygýlarýmla.
Emin ALPERTÜRK
10 kasým 2021
Kamu Mali Yönetim Stratejileri Uzm.
Ön Türk Tarihi Araþtýrmacýsý-/asarvadisiþairi

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.