MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Şiir Gibidir Hayat
Aynur Avcı

Şiir Gibidir Hayat


Þiir Gibidir Hayat

Duygularýn dilinde kayan yýldýzlara dilek tutmadan koþalým. Çocuksu sabahlara, hem de baharlarýn açan çiçeklerinde türkü sesinde koþalým.
Açýk býrak pencereni Hayat inadýna güzel…
Esen rüzgâra aldýrmadan akýp giden zamaný demirlemeliyiz ki! Hayatýn yolculuðunda kararlarýmýzý oradan kumanda ederken bulunduðumuz teknolojiye de ayak uydurabilelim.
Dönüþü yok güzelliðin. Hazan yapraðý gibi dökülen çýplak yýllara bak. Bir çuval pirinç içinde duygusal dengede durdur zamaný. Mavinin denizinde yürü. Saf ve duru çocuksu yürek mutlu olmalý…
Hayat yaþanan bir þans ve yaþayana armaðandýr derken aynanýn yansýyan yüzünden baktýðýmýz zaman yüreklerin “susmayýn yeter!!! Çýðlýklarýný duyuyoruz.
Kaçýrýlan savunmasýz çocuklarýn, çalýnan organlarý artýk yürekler daðlatmasýn. Bu çok acý sýnýfsýz davranýþ hastalýðýný asla affa uðratmayalým. Bataklý yollarda yürümeyelim. Karþý koymak istediðimiz vicdanýmýzdýr. Satýlan hayatýn bedelini kim cevaplayacak. Aynanýn karþýsýnda durup baktýðýnýzda yansýttýðýnýz katil düþünceleriniz, size çýðlýk olarak dönecektir ve bu sesi herkes korkmadan duymalýdýr, duyurmalýdýr.
Hayatýn insanlýk direksiyonunu iyi tutalým.
Alaca karanlýðý yaþama kör gecelerde. Gemici düðümü olur çözülemezsin. Canlar acýr. Yaðmur sonrasý kokan toprak gibi hasret olur, duyulmazsýn. Sonrasýnda çizilir tuvale anýlar, duvarlara yansýr düþünceler. Süpürmek istesekte izi bazen takýlýr ayaklarýmýza. Tökezlenen hayata saðlam basalým. Mutluluk huzurumuzu kaçýrmayalým. Yürek kepenklerimizi açýk tutalým. Yorgun düþler kýrýlmasýn, biliyoruz yaþadýðýmýz benzemese de önceki günümüze. Kahveyi köpüklü içerken dumanýný savuralým özgürlüðe. Aslýnda Ümitler yaþlanmaz.
Þiir gibidir hayat. Yaþadýkça yazýlýr…

Yazan Seslendiren
video tasarým

Aynur AVCI
AynurAvcý@Videolarý


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.