MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

K/adına layık yorum
Samim İĞDE

K/adına layık yorum



# K/ADINA LAYIK YORUM #
_____________________________

Konuþmaya baþladýðý zaman diliyle ne konuþtuðuna deðil, gözlerine bakýp yüreðinin sesine kulak vereceksin kadýnýn.

Bir kadýn; dilinin ucuyla konuþurken, kesik kesik ve cümle olamamýþ kelimeleri, kendi bile mana veremesede virgül kullanmadan sýralar ard arda. Geç karþýma dinle beni deðil, tut elimi ve bak gözlerime diyordur iþte o zaman.

Hiçbir kadýn diliyle konuþmaz. Bazen bir bakýþýyla anlatýr anlatýlmasý imkânsýz olanlarý. Bazen sadece ona has olan minik bir mimik ile didik didik ve düþündüklerinden haberdar eder etrafý.

Bazende bir damla birikir gözlerine kadýnýn, bir bebek gibi sahiplenir düþmesin diye kirpiklerini ýslatmaya niyetlenen damlalarý.
Ya sebebini unutacaðý bir buse olur dudaklarýn alnýna, yada kuracaðýn ilk cümleyle birlikte, bir damlaya asýlýp, o bakmaya doyamadýðýn gözünden düþersin kadýnýn..!

Bir kadýn konuþurken deðil, çýt çýkarmadan susuyorken haykýrýr yüreðinden geçenleri. Ya uzanýr tutarsýn narin ellerini, yada sessizliði ile savrulursun dalýndan kopan sararmýþ bir yaprak misali.!

Bir kadýn konuþurken deðil, sustuðu zaman anlatýr çýðlýk çýðlýða kendini. Ya önemseyerek yaklaþýr bir gülümseme olursun göz bebeklerine, yada tek kelimelik bir veda olur, yabancýlaþýrsýn bir zamanlar sen sen sen diye çýrpýnan yüreðine..!

K/adýna layýk yorum (Samim ÝÐDE)
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.