Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
MustafaMine
MustafaMine

vesaire vesaire..

Yorum

vesaire vesaire..

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

841

Okunma

vesaire vesaire..

Dışarı çıkmak gelmiyor içimden. Sahte yüzler , sahte sohbetler , sahte tavırlar..
Açıkçası açık havada içim sıkılıyor . Bu yüzden olsa gerek, evimde geçirdiğim saatler boyunca dışarıdaki önemli gelişmelerden habersiz kalmışım.
siz biliyor musunuz, gülüşlere fiyat biçilmiş .. artık öyle bedavaya sırıtmak yok.
Karnını doyur ver bahşişi , üzerine çay niyetine al dolu dolu bir gülümseme...
ha birde , Selamun aleyküm cümlesindeki ayıbı , düşün düşün bulamadım.
Aleyküm selamı’ ı hiç saymıyorum bile, düşmanlarına dahi kullanmıyorlar, o kadar yani..

Bu gün bir kahve molası verdiğim CAFE de , TİP BOX yazılı bir kutu dikkatimi çekti.
İngilizce eğitim almama rağmen , yabancı dillere en ufak bir merakım olmadığı için bu kelimenin anlamını düşünmeye başladım. Box kutuydu , ama bu kutu ne kutusuydu?
kendi ülkemde , memleketimdeki yerli CAFEmde oturuyor , etrafımda türkçe sohbetler duyuyor , türkçe şarkılar dinliyor ancak yabancı kelimeler okuyordum.
merakıma yenik düşüp , yanımdaki hanımefendiye sordum , meğer bahşiş kutusuymuş bu tahta
parçası. Bu sefer daha büyük bir merak kapladı içimi ,
TİP BOX yerine , bahşiş kutusu yazmak ayıp mıydı , ya da kibarlığın da mı anlamı değişmişti benim evde geçirdiğim saatler sırasında..
yazık , çok yazık..

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Vesaire vesaire.. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Vesaire vesaire.. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
vesaire vesaire.. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL