Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
bahadır
bahadır

GECELER

Yorum

GECELER

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1489

Okunma

GECELER

Geceler sonsuz değildir bilirim.Ama gece sürer, sürer, sürer... Beni en çok cezbeden konulardan biridir bu.Beni gece kadar yazmaya tahrik eden ikinci bir konu var mı bilmiyorum.

Geceler insan sıkıntılıyken zor geçer.Hastahanelerde sabahlamak zorunda kalanlar iyi bilir bunu.Hasta olmak zordur dostlar.Ama hasta birini beklemek daha zordur.Benim de öyle birkaç gecem geçti evladımın başında; daha doğrusu tek refakatçi kabul ettikleri için hastane bahçesinde "Geceye Sesleniş "şiirimi böyle yazdım.Sürekli ağlayan bir bebek ve nedenini bulamayan ve bizi başka bir yere sevk etmemek için direnen doktorlar , gerilen sinirler ve kırılan kalpler...

Ama gene de nefret etmiyorum geceden.Edemem.Boynu büküklerin koynuna sığındıkları büyük limanlardan biridir geceler.Kimseye hayır demez ; dertlere , sıkıntılara , koşuşturmaya ,sabır taşının çatlamasına bir müddetliğine de olsa ara verdirir geceler.Sığınanlarını şefkat dolu kollarıyla sarar ve bağrına basar.Bazen bir bankın üstünde ,bazen bir terminal köşesinde,bazen bir ağaç kovuğunda,bazen de bir deniz kenarında...Belki benim bilmediğim ve asla bilemeyeceğim nice yerlerde.O yüzden çok da vefalıdır bu dostumuz .Öyle yarı yolda bırakmaz kimseleri.

Gecenin koynuna kendinizi atıverdiğiniz çok olmuştur dostlar.Yorgunluktan köşe bucak adeta her yerde onu ararız.Gün biter ve biter meşguliyetler.Dinlenmek için gideceğiniz tek bir adres vardır.Uykunun sıcacık kolları.

Gece Necip Fazıl’ın kalbindeki çiçekleri açan bir perdedardır.Cahit Sıtkı içinse bir sebep değil bir sonuçtur.Öyle anlar olur ki geceler içerisinde hayatımızdan yıllar kaybolur gider .Bedirhan Gökçenin şu mısralarında olduğu gibi:

"Sana son bir sözüm, nasihatım var
Aldığım ahlakla bir terbiyem var
Senin doğuran ana deyip geçmek var
Saygım adabımı tuttu bu gece
Gönlümün romanı bitti bu gece
Hangisine yansam şimdi gün gece
Ömrümden beş yıl gitti bu gece"
(B.Gökçe-Küfrüm Edebimi Aştı Bu Gece)
Anlaşılan o ki herkesin gecesi farklı.Gecesi gündüz kadar aydın olanların gecesi farklı,hasta bekleyen kimsenin gecesi farklı, "mehtabı sularda sürükleyenlerin" gecesi farklı... herkesin farklı.Sanırım bu gizemli ve deruni tema hakkında erbabı daha çok kalem oynatacak.





Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Geceler Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Geceler yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GECELER yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
halidi
halidi, @halidi
29.2.2008 22:18:45
Gece sakinliktir, gece ferahlıktır,
gece onca koşuşturmadan sonra bir zerre huzurdur. Gece sonsuzdur. Gece aydınlıktır görülmeyen, gece sevdalıktır sevilmeyen.
Sevgiler

halidi tarafından 2/29/2008 10:19:30 PM zamanında düzenlenmiştir.
Sinan YILMAZ54
Sinan YILMAZ54, @sinan-yilmaz54
8.2.2008 00:18:16
Gece biraz da türbedir.Sığındığımız kalelerin kartondan burçları bu türebnin içinde kayboılur gider.Ama örter gece kederi,kiri ,mutluluğu bile...Gece kadının gözlei olur bazen.Sİyah hatta simsiyah...Çocuğun masumyetini ararsa insan gece uyku haline bakmalı...Hayatın durağanlşatığı demlerde içinizdeki fırtınaları teskin edecek ladanışlar gündüz daha kolaydır.
Bence bu yazı devam etmeli...
Şairlerden örnekler sürmeli
Mesela MAi ve Sİyahtaki akşam alıntıları
Mesela Ahmet HAşim den örnekler
Gönül zenginliğinin sıradan aldanışlara mağlup olmaması temennisiyle ....
soloyin
soloyin, @soloyin
30.1.2008 01:53:48
En güzel yazılarımı gecelerde yazdım.
En güzel hayallerimi gecelerde kurdum.
Derinlere gecelerde indim.
Acılarımı gecelerde yaşadım.
Gecelerde görünmez oldu haykırışlar.Ya da sadece ben gördüm.
Gecenin sessizliğinde yüreğimden gelen sesler daha bir netti sanki.
Tüm bunlardan dolayı ben geceleri sevdim.
Sen de bendensin sevgili Bahadır.))
Saygılarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL