Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
ardakadabra
ardakadabra

hayal ettim var oldular…

Yorum

hayal ettim var oldular…

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

778

Okunma

hayal ettim var oldular…

hayal ettim var oldular…

hiçbir zaman güzel mektuplar yazmayı başaramadım nezdimde. satırlar arasında kaybolan eşsiz ruhları göremedim. etkileyici şiirler yazma sanatına da vakıf olamadım. kendimi tamamıyla veremedim bu ihtişamlı dünyaya. olamadım, tutamadım ince dalından bunların. hep olmuş gibi göründüm halbuki. yoğun duygular yaşadığımı düşündü şuh insanlar. ben göründüğüm gibi olsam da, ben olduğum gibi görünsem de; halk, göründüğüm gibi değil, kendi görmek istedikleri gibi gördüler acziyetimi. kocaman yanık bir kalp gördüler mesela. layık olunması gereken şeylerin bende çok olması gerektiğini düşündüler sonra. şahsiyetimi bilenler yada bildiğini zannedenler hep eşsiz yazabildiğimi düşündüler. belki niyetleri beni inandırmaya çalışmaktı ama bunu yaparken kendilerinin de inandıklarını gördüm. buna sonsuz inandılar. bana sonsuz inandılar. paylaşılası ve akıllarda kalası hatta ezberlenesi sözcüklere sahip değildim. şimdi de değilim. öyle görür kalbi delikler. beni öyle yüceltmek için. beni üzmemek için. bilirim ki; bilmezler onlar bilemezler. tek bildikleri; ten kafesinden çıktığım zaman, beni ölümsüzleştiren şeylerin yazdığım satırların olduğunu bildikleridir. bu onlara yeter. bu benim ölümsüzlüğüme de yeter. bu çokça bana da yeter. yazdığımı söylemiyorum. yazabildiğimi vurgulamıyorum. fırtınalı bir deniz kadar hareketli bir kalbimin olduğunu değil, canımın sıkıldığını ve can sıkıntımın yansımasını sunuyorum boş kağıtlara o kadar. yoksa kimseye yazılmadı o şiir döküntüleri ve o yazı bozuntuları. hayaliydi, kurmacaydı. çünkü bana bunları kocaman yalnızlığım öğretti, geniş sessizlik öğretti. elinden tutup iç geçirdiğim, aşkından deniz kenarlarını arşınladığım sevgilim değil. yoklardı zaten onlar. elimde hepinizin korku dolu yaşamı. yazmak dediğin nedir bir dostu? eski bir sevgiliyi? hayal ettim var oldular, hayal etmeyi bıraktım öldüler.

arda keskinkılıç

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hayal ettim var oldular… Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hayal ettim var oldular… yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
hayal ettim var oldular… yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
17.4.2012 20:08:09
Beğeni:
0
Okunma:
778
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL