Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
absurtip
absurtip

Nasıl Koydu Koca Seyit Ama !

Yorum

Nasıl Koydu Koca Seyit Ama !

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

726

Okunma

Nasıl Koydu Koca Seyit Ama !

Nasıl Koydu Koca Seyit Ama !

18 Mart’ a uyandım, öğle saatlerinde. Yapacak pek bir şey bulamadığımdan uzun zamandır izlemediğim televizyonu açtım. Canı sıkılan her Türk genci gibi Trt 1’ den başladım zapinge, fakat uzun sürmedi. Kumandaya uygulanan üçüncü parmak darbesinden sonra ‘’Son Kale Çanakkale’’ isimli belgesele denk geldim ve izlemeye başladım. Muazzam direnişe sıcak yatağımdan şahit oldum.

Siyah beyaz fotoğraf ve videolar, çarpışma sahneleri ve İstemi Abinin başarılı seslendirmesi milli duygularımı kabartan iri etkenlerdi. Hatta aralıklarla gözlerimin dolduğunu bile fark ettim.

Belgesel boyunca Winston Churcill başta olmak üzere, Liman Von Sanders’e, Queen Elizabeth zırhlısına, orda ne bok işi olduğunu hala anlayamadığım Hint birliklerine ve savaş kavramına ağır küfürler ettim. Şehit ve gazilerimize bir kez daha minnettar olup televizyonu kapattım.

Bundan sonrası benim vazifemdi. Kişisel intikamımı İngilizlerden almalıydım. Bunu mümkün kılabilecek tek mecra olan ‘’Age of Empires 2’’ nin başına geçtim. Aldım Türkleri yaptım rengimi kırmızı. Karşı tarafa da pis emperyal, gezegen düşmanı İngiltere’yi. Efendime söyleyim çıkarttım camii mi mamiii mi (şoktayım şu an, kendimi kontrol etmesem ‘’ma ma mı mı mi mi mi mi maykrofon şova’’ doğru gidecekti). Saldım bunların üzerlerine Allah ne verdiyse, atlısından okçusuna, topçusundan mancınığına kadar. Yaklaşık 4 saatlik bir çarpışmanın ardından krallarının ümüğüne çöktüm. Sonrası malum ‘’Victorious !’’

Yani diyeceğim o ki aradan 97 yıl değil 697 yıl da geçse siz o boğazı nah geçersiniz kuzum. Ayrıyetten, nasıl koydu Koca Seyit ama !

H. Barış Beledin
cellde.tumblr.com

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Nasıl koydu koca seyit ama ! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Nasıl koydu koca seyit ama ! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Nasıl Koydu Koca Seyit Ama ! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL