Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
me
meltem_hazal

BEN NE OLACAĞIM ANNE?

Yorum

BEN NE OLACAĞIM ANNE?

6

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1120

Okunma

BEN NE OLACAĞIM ANNE?

BEN NE OLACAĞIM ANNE?

BEN NE OLACAĞIM ANNE?
Yoğun bir ders çalışma temposunda bedeni uykuya yenik düşmüştü. Pınar, o gece rüyasında annesini gördü. Uzun zamandan beri ilk kez ziyarete gelmişti annesi. Annesiyle uzun uzun konuştu. Kararsızlığın zihnini sarmaladığı bir dönemde annesi yardımcı olabilirdi. Uykusuz geceler sonucu gözlerinin altı morarmış en az üç dört kilo da vermişti. Annesi onu böyle görünce mahzunlandı bir an.
“niye böyle durgunsun kızım, niye böyle düşünceli?”
“ne olacağıma karar vermedim bir türlü anne. Ne olur bana yardım et.”
“ne olmak istiyorsun söyle Pınar’ım.”
“şeyyy, doktor olmak istiyorum anne.”
“aman kızım. Sakın ha doktor olma.
“neden”
“ameliyat sırasında bir hastanı kaybedersin, hasta yakınları seni darp eder. Belki de öldürür.”
“hımmm. Avukat olayım o zaman
“yok yok. avukat da olma. Savunduğun müvekkilinin karşısındaki adam karanlık güçlerdendir belki. Bir gece kim vurduya gidersin.”
“polis olsam”
“o da olmaz. Silahlı bir çatışmada yaralanırsın, bir kavgada yerlerde yuvarlanırsın, bir patlamada parçalanırsın.”
“öğretmen olayım anne.”
“öğretmen mi? Güldürme beni. Bir öğrencini azarlasan maazallah veliler başına üşüşür. O da olmadı doğuya düşersen teröristler kaçırır da haber bile alamayız senden.”
“yazar olsam nasıl olur?”
“şimdiki zamanda öylemi? Düşünce özgürlüğünü olmadığı bir ortamda. Ya yazdıklarının ucu birilerine dokunursa? Gözünü hapiste açarsın ben sana söyleyeyim.”
“işletme, ekonomi falan mı okusam”
“sonrada izsiz güçsüz dolaşsan, depresyona girsen bunu mu istiyorsun sen?”
“mühendis, mimar falan mı olsam?”
“tabi bir yanlış hesapla yıkılsa yaptığın binalar.”
“eee ne olayım o zaman?”
“hep çocuk olsaydın keşke”
“öyle bir seçeneğim yok bunu sende biliyorsun.”
“ o zaman anne ol. Ne demek istediğimi o zaman anlarsın”
Kan ter içinde uyandı uykusundan. Annesini gördüğü için mutlu mu olsun yoksa dedikleriyle aklının daha da çok karıştığı için hüzünlensin mi bilemedi. O da bunların hepsini düşünmüştü. Aklında tek bir soru yankı buldu.
BEN NE OLACAĞIM YA ANNE?

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ben ne olacağım anne? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ben ne olacağım anne? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BEN NE OLACAĞIM ANNE? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
me
meltem_hazal, @meltem-hazal
13.3.2012 14:35:37
herkese yorumları için teşekkür ederim sağolun. gerçekten meslek seçiminde ailelerimizin ne kadar önemli olduğunu, gençlrei ne kadar -istemeden de olsa bazen- yönlendirdiklerini görmeleri gerek. bir çoğumuzun belli bir dönemde yaşadığı bir karmaşa durumu. bende dahil olmak üzere. bu yazımda esin kaynağım olan anneme sonsuz teşekkürler...saygılarla
Nazlıgelin
Nazlıgelin, @nazligelin
13.3.2012 02:19:09
Artık risk öğle çok ki.. San ki zengin bir koca bulup rahat etmek en güzeli !!!
yaban gülü(gurbetbaci)
yaban gülü(gurbetbaci), @yabangulu-gurbetbaci-
13.3.2012 00:57:52
ANNE OLMAK? cok zor is,cokkk.Bir annenin kizina söyleyebilecegi en büyük sey´´ insallah sende ANNE olasindir..yüreginize saglik güzel bir paylasimdi.Hüzünlüydü ama insani dürten bir yaziydi.Bizim cocuklar ne olacaklarini hic bilmiyorlar hic.Almanyada hic bir cocuga; büyüyünce ne olacaksin? sorusu sorulmuyor,yada az soruluyor.Belkide bu yüzden cocuklar ne olacakalarini bilmiyor.Bizde kaldik iki arada bi derede.Ne olacak bunlar vallahide bilemedik anacim.saygi ve selamlar.
Hüseyin TOPHAN
Hüseyin TOPHAN, @huseyintophan
12.3.2012 22:45:55
10 puan verdi
Duyguların dilinden yazılmış güzel bir yazı düşmüş sayfaya okurken duygulandım yazan kalemi yürekten kutlarım sevgilerimle Bogazın kıyısından slm .
AYSE 09
AYSE 09, @ayse09
12.3.2012 22:14:08
evet ne olmalı öyle bir zaman ki
güzel anlatımdı saygımla
3B-3B
3B-3B, @3b-3b
12.3.2012 22:03:48
Güzel bir öykü.Haklı bir karmaşa dönemini dize getirmişsiniz.Tebrikler...
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
12.3.2012 21:50:32
Beğeni:
0
Okunma:
1120
Yorum:
6
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL