Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
ay.se.
ay.se.

Adı Aşk...

Yorum

Adı Aşk...

5

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1968

Okunma

Adı Aşk...

Adı Aşk...


Sonbaharda dökülen hazan yapraklarının üstünde yürürken nasıl ses çıkardığını bilmeyen yok gibidir. Hani o her adım basışımızda çıkardığı yanık ses sanki insanın ciğerini
dağlıyor gibi. Oysa bu yapraklar ilkbaharda öylemiydi ? Yemyeşil dipdiri neşe dolu insanın baktıkça bakası geliyor adeta. Yazın tüm ihtişamıyla etrafına salına salına nidalar atar gibi edasıyla görünüyor, havasından geçilmez oluyordu.

İşte ne olduysa sonbaharda ayrılık zamanı sevdiğinden eli kayınca beslenemiyor, susuzluktan kuruyor kuruyor en sonunda tutunduğu sandığı dalından kopup yerlere düşüyor, gelen basıyor giden basıyor. Kimse bilmiyor ki onunda bir zamanlar renkli bir hayatı var olduğunu. Yerlerde atılmış, ayaklar altında çiğneniyor.

İnsan da aşık olunca ilkbahar gibi oluyor, yeniden doğuyor hayata bakışı değişiyor. Cıvıl cıvıl içi kıpır kıpır, onu elinde tutmak ne kelime yerinde duramayan haylaz bir çocuk gibi.
İnsan aşık olunca bir başka oluyor gökkuşağı gibi rengarenk, bütün renkler onda toplanmış iksir gibi içtikçe içesin geliyor. Sarhoş oluyorsun ama ne sarhoşluk tatlı bir sarhoşluk. Gözünde bütün her şey çok farklı sebepsiz yere gülüyorsundur, içinden bağırmak haykırmak gelir bazen. Bazen yolun ortasında zınk kadar durup dans edesin gelir. Çılgınlık değil mi ? Olsun tatlı bir çılgınlık ! İnsanı böyle yüreğinin ağzına getiren ne olabilir ? Ne olacak ( AŞK ) !... Ne kadar kısa bir kelime sadece üç harften ibaret.
İşte böyle coşkuyla başlayan aşk kendi gibi ömrüde kısa oluyor.

Heyecan bittiği için mi yoksa daha çok sahiplenme duygusuyla mı ? Ne oldu ? Birden bire çuvalladın , hani o şakırtılar, nerde çocuk gibi seviçler nerde ? Onu gördüğünde karnında uçuşan kelebekler nerde, kalbinin gümlemesi nerde, yüzünün kızarması nerde ? Hani nerde? SEN nerdesin?

Sanki bir gökdelenin tepesindesinden tepe taklak aşağıya düşmüş gibisin adeta yere çivilenmişsin. Gelen basıyor giden basıyor, kimse duymuyor seni. Duyuramazsın zaten sesin çıkamıyor, bir anda yok olmak herhalde bu olsa gerek. Elinden tutan da olmaz, olsada o anda sen onu göremezsin. Nasıl göreceksin ki, yaşayan bir ölü gibisin, insanların arasında bir hayalet gibi dolaşırsın.
Adı aşk mış ...

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Adı aşk... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Adı aşk... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Adı Aşk... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
meselci
meselci, @meselci
24.2.2012 15:12:12


aşktan kurtuluş yok gibi.
inci*
inci*, @inci-
24.2.2012 13:54:49
Tebrik ediyorum. Soyut bir duyguyu öyle güzel somut bir örneklemeyle açıklamışsınız ki, okuyan her yürek anlar... sevgiler.
ay.se.
ay.se., @ay-se-
24.2.2012 12:45:46


ay.se. tarafından 3/2/2012 12:51:22 PM zamanında düzenlenmiştir.
Hüseyin TOPHAN
Hüseyin TOPHAN, @huseyintophan
24.2.2012 11:37:59
Sonbaharda dökülen hazan yapraklarının üstünde yürürken nasıl ses çıkardığını bilmeyen yok gibidir. Hani o her adım basışımızda çıkardığı yanık ses sanki insanın ciğerini açıtırya iş öyl ebirşey çok hoş bir yazı kaleme almışsınız yürekten kutlarım sevgilerimle Bogazın kıyısından slm
mertce_1963
mertce_1963, @mertce-1963
24.2.2012 11:28:12
Aşk adı üstünde aşk,aşk köpegi bile kafiyeli havlatır
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL