Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Selahattin YETGİN
Selahattin YETGİN

Hüzünlü Bir Yaprak Dolaşır Sularımda

Yorum

Hüzünlü Bir Yaprak Dolaşır Sularımda

4

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1612

Okunma

Hüzünlü Bir Yaprak Dolaşır Sularımda

Hüzünlü Bir Yaprak Dolaşır Sularımda

Sürgüsü çekilmemiş koca bir tarihtir yaşadığımız
Yıllarca isimsiz sevdalar serpildi ozan toprağımıza
Yüklü trenlerde güz sonu bir yolculuktur yaptığımız
Islak yollarda boynu bükük bir çiçektir gördüğümüz.


Düşlerindeki ıslaklığın zerrecikleriyle günlerdir ben de sırılsıklamım şimdi. Yüreğimde dinmeyen bir yağmurun coşkulu sesi var. Kelimelerim utangaç çocukların korkusunu, yüreğim aşkına sobelenen bir sevda kaçağının deli adımlarını atıyor şimdi. Yüreğine sevinç taşıdığım iki oda, bir salon bir yüreğe fındık kabuğundan yapılmış bir sandalla gidiyorum adalarına. Uzağımda kalan yıkık bir kentte sayıyorum yüreğimin deli atışlarını. Bir bahar yatmış içimde ve uyuyor karlar içinde. Dalgaların üzerinde saçlarımın beyazlarında yitik bir mevsim, her şeye boş veren gençliğim, yağmurlu bir düş serabı gibi seninle ıslanıyorum sevdanın sokaklarında.

Bir Eylül serinliğinde korkularını bırakmıştın kapıma. Tırnakları ziftlere bulaşmış bir çocuktum senden önce. Bir bakışın, bir gülüşün ve düşünüşün resmini yapmıştım ilk kez seninle. Yüreğindeki mevsim çiçeklerini atarken tutsaklığıma, ezik bir gül bahçesinin tam orta yerinde seni bekliyordum belki de. İçimdeki dar sokaklardan, kulelerden ve mabetlerden geçerek buldun beni. Dudaklarındaki şifa, ellerindeki merhem ve yüreğinin alyuvarlarındaki hayatla çaldın kapımı sen.

Suyumda hüzünlü bir yaprak, dalgın yüreğimin koridorlarında bir çocuk sevdası, gecemin bahçelerinde türkuaz resminle bir ırmak yürüyor sana doğru şimdi. Bir gün işleyeceksin mavi günlüğüne beni de. Kırlarımla, dağlarımla, yaşanan ve yaşanılacak sevdalarımla bir gökkuşağı çizeceksin gönlüne. Beni korumaktan usandığında, kırlangıçların güller taşıdığı bir kentte, her baharın yeşili özlemediği bir literatürde beni sevebilme kolaylığı içerisinde iman edeceksin seni sevdiğime.

Bilirim ki, yüreğin mavi bir denizde doğdu senin. Cemrelerin düşüşünü tamamladığı bir günde de ismini koydular. Köpükten kulelerin, ışıktan evlerin ve dudak arayan öpüşlerle kavrulan ihtirasların oldu. Ben, uyumadan önce gördüğün tüm düşleri hayra yoran bir bezirgân, geçmişten bugüne ardında bıraktığın izleri arayan bir gezgin, her doyumdan aldığım pişmanlıklarımı bir mandalla güneşe asan bir dervişim işte.

Anlayacağın, yorulmuş bir kar serpintisidir gecemin üzerine yağan. Yüklü trenlerde güz sonu bir yolculuktur yaptığımız. Islak yollarda boynu bükük bir çiçektir gördüğümüz. Bu yangın saatlerinde ellerimizdeki zarları ne kadar yüksekten atsak da hep yek düşer şansımıza. Ne kadar inkâr edersek edelim, bülbül çekip gider, bir yalnızlık vuslatı duyulur kurumuş dallarımızdan. İşte bunun için içimizdeki sevda ağrısıyla kimi zalim, kimi korkulu bakışlarla süzeriz birbirimizi. Hayatın ve yaşamın kenarlarımızı çevrelediği bir ülkede düğünlerimiz sadece ikimizin halayına durur.

Oysa ki, hangi şarkı, hangi güfte ve hangi saz kesebilir bu alevin hızını. Öfkeler tüterken bu şehrin bacalarından her gece kapımızı yeni sevdalar çalar. Gözlerimizdeki utku da bunun için gridir. Sağanak başlayınca kaçışlara, güneş açınca arayışlara, gece olunca da düşünüşlere durduğumuz bu hayat sahnesinde bir cigara sarmalında parmaklarımızdaki özlemi göklere savururuz. Anlayacağın, kafesini içinde taşıyamayan her kuş özgürdür. Her ağaç yaprağını yeşil tuttukça ölümsüzdür. Aynalarının tozunu her sabah bunun için alıyorsun ve bu ışıkları hiç sönmeyen kentte umutla yaşıyorsun.

Acıyı sevinçle yola çıkarırsan şiirlerin ipekli bir mintan gibi durur sırtında. Umudun alnına kara çalanları sevmez bu şehir. Yaşamak, bizden sonra da anılacak bil sevgili. Bir gösteridir aslında yaşam ve bu kalabalık sahnede ölümün anılmadığı bir yurt bulacağız biz kendimize. İşte bunun için yeni şafaklar olsun düşlerimizde. Her yazdığımız şiirin adını birbirimiz koyalım. Sevinci olalım aydınlık sabahların ve bir tan yeri ağartısında uzağında olalım yaşanmamışlığın. Ben künyeme gülü, bedenime alevi giydim şimdilerde. Bir gelinciğin kaderini taşıyan bu yürekle, gerçekle düş’ü iç içe yaşarım katran karası gecelerde. Göğsümdeki ince ağrıyla ve yüreğimdeki asil sevdayla bir kaçak yolcuyum bu hayat treninde.

Selahattin Yetgin

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hüzünlü bir yaprak dolaşır sularımda Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hüzünlü bir yaprak dolaşır sularımda yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hüzünlü Bir Yaprak Dolaşır Sularımda yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Janet
Janet, @janet
22.2.2012 13:03:19
10 puan verdi


Yürekten Kutlarim Selahattin hocam..

Gonul sayfanızda inciler dökülmüş kaleminizden...


Bır bahar yatmış icimde ve uyuyor karlar icinde..
Genc bır sevda yürekte geç gelen yurek atışlar ,,
Sevdalar yasa bakmaz her yas'ta sevmeye hakkımız var ,,
Bazen bır genc bahar'a yitik bır mevsim asik olbilir ve muhteşem yeni bahar doğar .


Dudaklarindaki şifa , ellerindeki merhem ve yüreğinin alyuvarlarindaki hayatla çaldın
Kapımı ....
Ask yas dinlemez,, ask ummadığımız bır anda saklandığımız yerden bulur ve,,
Ask kapıyı çalar ... Omur kısa hayat yasamaya deger..

Bır gün işleyeceksin mavi günlüğüne Ben'i de..
Yaşlılık korkusu .. Huzun.. Ama deger kısa da olsa sevdayı ak saclarla bile,
Yasamaya deger... Bunun gersi de yok ötesi de yok sevda sevdayı bilenle .,
Yasamak Guzel olsa gerek..


Bilirim ki , yüreğin mavi bır Deniz'de doğdu senin..
Genc te olsa mavi bır Deniz'de doğmuşsa deger ona sevdalanmaya,,
Mavinin her güzelliğini taşıyan genc bır yurek..
Bence ak saçlı sevdalı haklı NASIL sevmesin boyle genc ve mavi Dogan yüreği ..


Ve final muhteşem ..


Göğsümdeki ince agriyla ve yuregimdeki ASIL sevdayla bır ,
Kacak yolcuyum bu hayat treninde...


Benim yazdığım doğru .. Ne olursa olsun son treni kaçırmamak lazım ...


Ve Guzel yazınızın adi...


----- HÜZÜNLÜ BIR YAPRAK DOLAŞIR SULARIMDA -----



Huzun de olsa son demler eminim sevdalanmaya deger.


Tebrik ederim Selahattin hocam... Harika bır oykuydu ,,
İyi ki okudum ve kaçırmadım Guzel yazınızı .


Sevgilerimle .. Şen ve esen KALIN .. JANET .
00efor00
00efor00, @00efor00
22.2.2012 10:53:08
10 puan verdi
su gibi berak ve akıcı kaleminize sağlık zevkle okudum
ERAY ÖZGÖR SARIKAYA
ERAY ÖZGÖR SARIKAYA, @erayozgorsarikaya
22.2.2012 10:23:56
çok güzel bir yazı okudum duygular yüreğime adar aktı tebrikler yüreğiniz dert görmesin
dil-han
dil-han, @dil-han
22.2.2012 10:15:16
yüreğinize sağlık harika bir yazı başarılarınızın devamını dilerim.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL