Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
Elis Özer
Elis Özer

BİR YALNIZLIK MASASI

Yorum

BİR YALNIZLIK MASASI

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1845

Okunma

BİR YALNIZLIK MASASI

BİR YALNIZLIK MASASI

Bir yalnızlık masasında yazılan son yazı belki de bu. Sen bende gökkuşağının renklerini hiç anlamadın .Martılara yem ettin şu kısacık ömrümü. Oysa ben hazırdım yazgılarını bir romana dönüştürmeye. Koskoca bir gökyüzünde senden başka bulutum yoktu ve ben seni Güneş bilip öyle sevdim.
Sonra bir sanbahar akşamı klasik bir tümceyle geldin karşıma... Bitsin. ve belkide o ana kadar anlamamıştım bir erkek için aşkın laftan ibaret olduğunu. Duygusallığa ne gerek vardı dediğin gibi.. Yol yakınken...Bitmeliydi ve bitti.
Şimdi koyu beyaz sayfalarda karalıyorum sevdayı. Ucu yanık mektuplar filan bahane. İşin aslı şu ki: aşk yok Esmerim. Uğruna ölebileceğin herşeyden vazgeçebileceğin insanlar var ama Aşk yok işte... Zakkumun güzelliğinin yanında nasılsa zehri, çirkefliği... Sevdanın güzelliği yanında kandırmak da o kadar çirkef ve iticiydi. Ve biz sırf kendimizi mutlu edemediğimizden mutlu edemedik birbirimi kim bilir ?.
Hem senin yaraların hemde benim yaralarım yetmedi birbirini sarmaya. Korktuk birbirmize acınası bakmaktan. Bu yüzden bu kadar kolay vazgeçebildik.
Bende hiçbirşey değerli değildir kaleme aldıklarım kadar... Değerli hissetme şimdi sakın kendini benım değerli kıldığım: zaman aşımına uğramaktan kurtardığın bir aşkın kırık parçalarınadır. Hiçbirşeyi çok istemem ben hayatta. ’Hayırlısı’ derim herseferinde. yani gitmen oldukça hayırlıydı bende.
Mesela şimdi insanlar senin sayende yeni şiirler okuyacak belki etkilenecek , benzer gelecek yaşaıklarımız. Ne bileyim mesela kuşlar farkedecek gözbebeklerimdeki parıltıyı . Sen farkedemesende.


Ve bilki senin tutunacak bir dalın kalmayacak birgün koca bir ormana düşsen bile.

(elsözer)
12/02/2012

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bir yalnızlık masası Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir yalnızlık masası yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BİR YALNIZLIK MASASI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL