Çirkin ve zarafetten yoksun bazı kadınlar, gerektiği gibi övmesini bildiklerinden, ömür boyunca sevilmişlerdir. andre mauroıs
Kıpkırmızı
Kıpkırmızı
VİP ÜYE

Kar Kokusu...

Yorum

Kar Kokusu...

4

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1042

Okunma

Okuduğunuz yazı 1.2.2012 tarihinde günün yazısı olarak seçilmiştir.
Kar Kokusu...

Kar Kokusu...

Çocukluğumdaki Kar’lar bunlar..

Lapa lapa arada rüzgar sesiyle birlikte.. Ben teneke sobamızın başında oturuyordum. Arada kedi gibi uzanıyordum, sobanın arkasındaki mindere. Yanaklarım kıpkırmızı olurdu önceleri, şimdi ne kadar yanarsam yanayım kızarmıyor. Çok mu büyüdüm de böyle oldum.. Artık kızaracak kadar küçük mü değilim? Yoksa yandım da mı çok belli olmuyor kızarıklarım…

Kar yine de çocuklukta bambaşkaydı, O minik bahçemiz bembeyaz olurdu, ağaçların dallarına bile karlar yerleşirdi, aile kurar ev yaparlardı günlerce. Bazen bir kuş yuvası bile kardan ev olurdu.. O bahçe meğer ne kadar da küçücükmüş, büyüyünce anladım küçüklüğünü. Oysa bana ne kadar da büyük gelirdi, küçük adımlarımla koşar koşar bitiremezdim. İncir ağacı vardı bir tane.. Yaşlıydı.. O da bembeyaz olurdu, zaten kışın hangi ağaç olduğunu anlayamazdım bile. Malum çocukluk kim bilir neler kurardım aklımdan. Evimizin hemen karşısında kocaman bir mezarlık vardı, Kaç yüz yıllık ağaçlar vardı, hep annemlere yaşlarını sorardım o ağaçların, her defasında da “Ne kadar büyükler” derdim hayretle.

Her şey büyük gelirdi küçükken bana, Şimdi sığamaz oldum bir yere. Ruhum sığmıyor bedenime.. Her şey küçüldü ben büyüdükçe, önce elbiselerim küçülmeye başladı, sonra o küçük bahçemiz.. Küçüldü küçüldü, küçücük kaldı.. Koşamaz oldum o bahçede, koşacak da bir şey kalmamıştı.. Sevinçlerim de küçüldü zamanla. Daha az sevinmeye başladım..
Umutlar büyüdükçe, sevinçler küçülüyordu sanırım… Ya da ben öyle zannediyordum…
Sonunda Dünya’da küçülmeye başladı, o kadar küçüldü ki; yaşadıklarımızda bile hep aynı noktaya döner olduk. O küçük, yuvarlak bahçe gibi oldu hayatımız.. Her defasında aynı şeyleri yaşarken buldum kendimi. O kadar ki; “Ben bu sahneyi daha önce de görmüştüm” demeden kendimi alamadım zaman zaman.. İnat mı ediyorduk aynı şeyleri yaşamak için.. Ya inadımız; inanmak mıydı? İnanmakta mı direniyorduk yoksa?
Güven küçülseydi biraz, az olan güvenlerimiz birilerine hala güvenmekten geri kalmazken; aynı hazin sonları yaşamaktan da neden geri kalalım?

Kar; lapa lapa tertemiz yağıyor. Temizler mi içimdeki harabeleri bilinmez ama, iyi geldi kar bana.. Soğuk penceremin önünde, yeryüzüne inen sayısız melekleri izlerken bunlardı yüreğimden dökülenler,


(Bir-Şubat-İkiBinOnİki-17:00)
Nevin Akbulut

Yazımı Güne taşıyan, Değerli Editörümüze Sonsuz teşekkürlerimi sunarım..
Kar’ı, çocukluğu hep birlikte yaşamak dileğiyle,
Sevgi ve Saygılarımla,

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kar kokusu... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kar kokusu... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kar Kokusu... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
canandemirel
canandemirel, @canandemirel
2.2.2012 19:01:18
Güzel bir deneme, başarılar...
Esen kalın...
feray soydan
feray soydan, @feraysoydan
2.2.2012 18:44:19
Güne gelen yazınızı kutlarım..Çok hoş bir deneme idi..Okuyanı çocukluğuna götüren, sıcak ama bir o kadar da hüzün vardı yazınızda..
Sevgilerimle
Etkili Yorum
DemAN
DemAN, @deman
2.2.2012 15:59:08
Ne sıcacık bir denemeydi... Sıcak dedim çünkü anlatıcının anlatığı sıcaklığı yazıya geçmişti. Bir de geçmişe ait bir sıcaklık hissettim. Çocukça çoşkusunu bu yaşta hissetmek ve hisetirmekti bir bakıma. Kar dendin mi aklıma çocukluğum ve en zengin hatıralarım canlanır gözlerimde, ki o hatıra sevgili yazarımızın da gözlerinde canlanıvermiş.


Güzel emeği bizimle paylaşan yüreği selamlıyorum

Ayrıca güne gelen değerli eseri kutluyorum


Sevgilerimle
Hüdaverdi ER (Hüdai)
Hüdaverdi ER (Hüdai), @hudaverdi-er-hudai
2.2.2012 09:49:27
Güzel bir denemeydi.
Tebrikler, gayet hoş olmuş.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL