Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
A:X+Y+Z
A:X+Y+Z

Sorumluluk Özgürlüktür

Yorum

Sorumluluk Özgürlüktür

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1698

Okunma

Sorumluluk Özgürlüktür

Bizim için cazip gelen hayatta hep sorumluluk almadan,sözde bir serbestliğin hüküm sürdüğü bir hayat vardır.Oysa insan şunu bir türlü kavrayamamıştır:Kendisini asıl vareden şeyin ,bu hayata tutunmasını sağlayan şeyin sorumluluklar olduğunu.Siz insanların emeklilik sürecinde neden bunalım dolu günler geçirdiğini merak etmediniz mi?Kişi hayatının büyük bir bölümünü çalışarak,çaba sarfederek geçirmiş sonrasında ise bir boşluğa doğru yuvarlanmıştır.Olaya bir de öğrenciler açısından bakalım çalışkan öğrenci sorumluluklarını yerine getirmiştir.Sonuç olarak ise huzurludur(aile bireyleri tarafından baskıya maruz değildir.),hayata tutunmasını sağlayan bir ilgi alanı vardır,mutludur….Tembel öğrenci ise ailesi ,çevresi tarafından yoğun bir baskıya maruz kalır,huzursuzdur,mutsuzdur.Vaktini saçmalıklarla geçirmek durumundadır.
Hayat istesek de istemesek de akıyor önemli olan ise geriye nitelikli,gözle görülür bir şeyler bırakabilmektir.Tembelliğimizle ortaya ne bırakabiliriz ki.Sorumluluk özgürlüktür.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sorumluluk özgürlüktür Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sorumluluk özgürlüktür yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sorumluluk Özgürlüktür yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
chaotica
chaotica, @chaotica
21.1.2012 17:19:00
Saçma. Başlık saçma, içerik daha da saçma. Ortaya konanın savunusu ise trajik.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL