Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
sabiha1912
sabiha1912

Adına 'aşk' dedikleri koca dünya.

Yorum

Adına 'aşk' dedikleri koca dünya.

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

997

Okunma

Adına 'aşk' dedikleri koca dünya.

Kısacık ama o uzun kelimenin hakkını veremiyorlar şu günlerde. Cesurluk, yüreklerden uçmuş gitmiş bulunması zor uçsuz bucaklara. Hırs kalmış geriye, O yenilmez adı batasıca hırsınız.
Aşkı raflara kaldırmışız son birkaç yüzyıldır. Sarılmak mesela, et ete deymesinden başka hiçbir açıklaması yok içinizin çürümüş yanında. Söylemek için söylenen sözler sarmış her yanı, konuşmak için konuşan insanlar çok, sanal alemin henüz yutamadığı insanlar az olmuş mesela. Beyaz dedikleri kocaman leke leke olmuş.
Mis kokulu sandıklarda sararmış mektupları saklayanlar, anlayana en güzel "masal" olmuş.
Sevdiğini gören insanların içindeki o titrek kıpırtıyı çalmış birileri, artık ’kim kimin nefesinde sabahladı ’ diye düşünülür olmuş. Sonuna kadar gitmek yerine, hangi yollardan, önce kim ayrılıcak hissi var artık insanların o kurumuş kurak yüreklerinin ta diplerinde.

Hani birilerinin kavuşamamak yüzünden canlarını verdiği, uğruna dağları deldiği, tüm bedenimizin zangır zangır titrediği, hani o amansız çığlıklarınızın kapladığı,sevdiğinizin gözlerinin içine mezarlık kuran, yüreğimizi söküp bedenimizden çıkaracakmış gibi ağrıyan, tüm bedeninize dolanan şey varya hani şu üç harfli olan, işte onun ölümünün bilmem kaçıncı günü bugün. Eskidenmiş Aşk dedikleri di’li zamanın birinde.
Başımız sagolsun ölmüş insanlık, ve ölmüş o adına "AŞK" dedikleri o koca dünya...

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Adına 'aşk' dedikleri koca dünya. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Adına 'aşk' dedikleri koca dünya. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Adına 'aşk' dedikleri koca dünya. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
PARS
PARS, @pars
9.2.2012 17:04:34
Sevgili Sabiha
Şu günlerde yaşanılan basitliği,sadece saatler ile ölçülen zamanla ve sadece tenlerin yaşadığı ilişkileri o kadar güzel anlatmışsın ki hayran kalmamak elde değil..Evet çok haklısın bugünler de kadınlar sadece şık ve kaliteli bir akşam yemeğine,gittikleri barda kendileri için açtırılan bir şişe içkiye ve gecenin sonuna kendisini götürecek olan aracın kaç bin dolar ile ifade edilişine göre yaşıyor "AŞK"ları...Sanki erkekler çok mu farklı?Onlarda acaba hangi etini beğendiğim kadını bir yemek,bir şişe içki ve lüks aracımla hayvani zevklerime kurban ederim diye düşünüyor..Kısacası gerçekten hepimizin başı sağolsun.Kalemine yüreğine sağlık...
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
4.1.2012 13:15:20
Beğeni:
0
Okunma:
997
Yorum:
1
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL