Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
A:X+Y+Z
A:X+Y+Z

GENELLEMELER

Yorum

GENELLEMELER

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

628

Okunma

GENELLEMELER

Günlük hayatta yaptığımız genellemeler başımıza bela olmaktadır. Hatasının sebebi ölçüsüzlük olan kişi bu hatasını engellemek için genelleme yoluna gider ve çoğu kez yaptığı bu genellemeler(ki bu genellemeler çoğu kez verilmiş sözlere döner) karşısında başarısız olur.Bunu basit bir örnekle somutlaştırmada fayda olacaktır:Yıllarca kahve ortamında bulunmuş şahsın genelleme yoluna giderek kahveye gitmeyi bırakması gibi.Burada sürecin devamında büyük olasılıkla kişi kahve ortamına sözde iradesine bağlı olarak bir zaman zarfından sonra geri dönecektir.Oysa kişi ölçülü davranma yolunda gitseydi bir oyun alanı olan kahvehaneye gitme özgürlüğünü genellemelerle engellemez sadece doğru olan bir kısıtlama getirirdi.
Gerçekten de hayatımız yaptığımız genellemelerle bir manevi hapis halini almış değimlidir? Yaptığımız genellemeler aynı zamanda bizim geniş bir pencereden hayata bakmamıza bir engel ,beynimizin üzerinde bir kabuk halini almış durumdadır.Hem her canlıyı ayrı bir güzellik ve incelikle yaratan her insanın farklı düşünmesini sağlayan yaratıcıya karşı yarattıklarını kalıplara bürürsek ona da saygısızlık etmiş olmaz mıyız.Unutmayalım ki bizi zengin kılan farklılıklarımızdır.Nietszche der ki”Tüm genellemeler bu dahil yanlıştır.”

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Genellemeler Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Genellemeler yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GENELLEMELER yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL